Ytterligare en säljpartner i USA

24.11.2019

2019-11-20 06:50
"Butiksinredningsbolaget Easyfill har beslutat sig för att kontraktera upp ytterligare en säljpartner för den amerikanska marknaden. Bakgrunden är att försäljningen inte lyft som väntat med den nuvarande partnern Marco Company i Texas.

Förhandlingar pågår med den tänkbara aktören. Enligt Easyfill kommer det i så fall att startas ett nytt amerikanskt bolag där det svenska bolaget kommer att äga 51 procent.
När samtliga papper är undertecknade kommer Easyfill att presentera ytterligare information. Förhoppningen är att det skall vara på plats till att delårsrapporten presenteras, vilket är fredagen den 29 november.

Easyfill har sedan 2016 ett joint venture, Easyfill America, med Marco Company"

Jag tror den nya säljpartnern i USA är MPH Global och det var något jag var inne på när jag såg vart Håkan, Jens och James skulle åka. Med sig hade de även Craig från Easyfill America. MPH Global är ett litet företag med tre anställda varav en har nästan nio år på Remis America som är ett joint venture mellan Marco Company och Remis. Samma Remis som Oliver arbetade för när de gick från litet företag till globalt. I USA omsätter de mer än 1 miljard. Så goda relationer med Marco Company med andra ord och tillräckligt små för att inte vara en konkurrent utan ett bra komplement. Återstår att se om jag får rätt... 

Nedan hittar ni några skärmdumpar samt en beskrivning av en av de tre hittat av en användare på Discord. 

"Den andre av 3 i MPH Global, Marcus Heidler, har en intressant bakgrund. Nu finns det väl en stor risk att det är till stor del fina ord men finns det en liten substans bakom hans "CV" är det intressant. Ett av bolagen som han är medgrundare till, FORTY34, kan bl a hjälpa till med finansiering för butiker vid större investeringar www.forty34.com (läs längst ner på sidan "Financing"). "MARCUS HEIDLER Marcus has over 18 years of combined consulting, start-ups, business development and operational experience in professional services, distribution, and private equity. Spent the past eighteen years at KPMG, Hitachi, and FTI Consulting creating value for large Private Equity firms and their portfolio companies. He is the co-founder of FORTY34, a technology and engineering product and services business focused on reducing the carbon footprint in the grocery sector. He is also the co-founder and president of The Fluid Power Group, an industrial distribution investment platform and has two decades of experience in the industrial distribution industry. Marcus is a serial entrepreneur and an adviser to various startups in the technology sector

https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/11/20/easyfill-easyfill-kommer-att-skaffa-en-till-saljpartner-for-usa.html