Rotoshelf på Walmarts hemsida!

08.07.2018

Rotoshelf på Walmarts egna hemsida i Mexico/Centralamerika! 3182 butiker i 642 städer med närmare 240.000 anställda.

"Walmart de México y Centroamérica is a company dedicated to the commerce sector that operates in six countries: Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico and Nicaragua"

Rotoshelf är även med i Q1 rapporten 2018 för Walmart Mexiko.

https://files.walmex.mx/assets/files/Informacion%20financiera/Trimestral/Eng/2018/Walmex%201Q18%20Webcast.pdf#page=4

EasyFill berättade  i bokslutskommunikén från 2018-02-28 att EasyFill America genomfört två installationer av rotoshelf hos Walmart i Mexico. En på 3,6 meter och en på 11. Det är väldigt glädjande att de själva lagt ut information om rotoshelf och en kortare video på sin hemsida. Nedan har du både länk till inlägget och en skärmdump.

Längre ner i det här blogginlägget har jag summerat allt som vi tidigare fått veta om EasyFill och Walmart.

Inlägget hittar du här Det är många som följer Easyfill som undrar vad som hände med Walmart och därför tänkte jag här summera det som vi vet genom pm och nyhetsbrev. Den korta versionen är att Walmart har samtliga Easyfills produkter i sitt innovationscenter och att det tar tid. 

2016-06-08 Är första gången som Easyfill nämner Walmart och det är i samband med att man lämnar en statusuppdatering från FMI mässan i Chicago

" Walmart har meddelat att samtliga produkter som visas på FMI Show i Chicago direkt efter mässan skall skickas till deras huvudkontor i Bentonville för utvärdering samt anpassning till deras butikstandard.

Fakta om Walmart
Wal-Mart Stores, Inc. (vardagligt endast Walmart), är en amerikansk global detaljhandelskedja som anses vara världens största i sin bransch med en omsättning på över $485 miljarder och har 2,2 miljoner anställda fördelat på över 11 000 butiker i 27 länder i världen.

Företaget är den största privata arbetsgivaren i USA, Kanada och Mexiko. Dess marknadsandel inom detaljhandelsbranschen i USA är 8,9 procent. Wal-Marts omsättning är större än bruttonationalprodukten för många länder, men denna jämförelse är kontroversiell eftersom nationalekonomer inte uppfattar omsättning och BNP som jämförbara storheter.

Kommentar från EasyFills CEO Håkan Sjölander

Att få ställa ut med EasyFill America på FMI Show i Chicago med hela vårt produktsortiment är en otrolig start på vår USA satsning. Att Walmart meddelat att samtliga produkter skall till deras huvudkontor i Bentonville är en fantastisk möjlighet men det är viktigt att poängtera att det är ett jätteföretag vi talar om och allt sker inte över en natt. Som en liten kuriosa kan namnas att det i Bentonville bor 16 000 personer och att det på Walmart,s huvudkontor jobbar 11 000 personer.

I montern kommer jag tillsammans med Jens Nisu och Oliver Eischeid jobba för vår del, Marco Company kommer att massor av personal på plats som vi kommer samtidigt som vi informerar kunder från hela världen att utbilda Marcos försäljare till att bli världens bästa försäljare av EasyFill produkter"2016-08-19 Släpper man marknadsinformation augusti med följande information:

"Container med diverse hyllor och andra delar har anlänt till Texas. Flertalet diskussioner om tester pågår och tillverkning av ståldelar till ramarna har påbörjats. Under senare delen av Q3 förväntas de första installationerna göras. Utställning av EasyFills produkter hos Walmart i juli har ännu av naturliga skäl inte givit några ordrar men bara att få visa upp samtliga Bolagets produkter på plats i Bentonville är ett stort steg och intresset från Walmart är väldigt positivt. EasyFill America svarar just nu på en del frågor som Walmart ställt. Viktigt att veta är att Walmart inte är den enda potentiella kund som förnärvarande bearbetas i USA och omkringliggande länder. Marknaden som EasyFill America jobbar på är ca 700 miljoner människor"


2016-08-31 EasyFill släpper sin Q2 rapport för 2016 och här hittar vi:

"Under kvartalet slutfördes förhandlingarna med Marco Company och EasyFill America har startats upp. I ett Initialskede skickas plasthyllor och diverse delar från Europa till USA men intentionen är att inom en förhållandevis snar framtid tillverka stålramar och plasthyllor på plats i USA.

EasyFill America visade upp sina produkter för marknaden på branschmässan FMI show i Chicago under slutet av juni och intresset från besökarna var stort. Representanter från Marco Company och deras kunder talade om "Homerun", "slam dunk" och "Game changer". Kort efter mässan skickades EasyFills produkter till Walmarts huvudkontor i Bentonville för genomgång.

FMI show kunde ses som startskottet för EasyFills lansering av RotoShelf och SwingOut i USA och intresset från marknaden har varit mycket stort och förfrågningar från butikskedjor som Walmart, Walgreens, Overweitea och Wakefern, samt produktägare så som Dr.Pepper har kommit in till Bolaget"


2017-04-27 Marknadsinformation april 2017

"EasyFill America har på bred front introducerat EasyFills produkter på den nord amerikanska marknaden och till dags dato har ett flertal installationer genomförts. Samtliga till olika slutkunder. Dessa är att se som testinstallationer som skall utvärderas och har inget stort individuellt ordervärde men det strategiska värdet är högt då det krävs referenspunkter på marknaden att hänvisa till, och av erfarenhet tar det tid att bryta ny mark. Med referensinstallationer på marknaden hos nyckelaktörer med gott anseende är vägen framåt enklare.

Utöver dessa testinstallationer arbetar EasyFill America på en stor mängd olika projekt, bland kunderna finns globala läskedryckstillverkare, Walmart samt en hel del välkända varumärken för produkter och butikskedjor"


2017-11-17 Nyhetsbrev november 2017  

"Walmart - interested in retrofitting & making OEM option for RotoShelf to fit within a new style Zero Zone case. Based on geometry of case it might require a special 80cm shelf mold to be considered. Quote was based on 250(+) doors initially"


2017-11-18 Jens Nisu hos Pro Hearings i Stockholm 22 minuter och 30 sekunder in i klippet får Jens en fråga om samarbetet med Walmart. 

"Det finns inget samarbete med Walmart men däremot har Walmart våra produkter på prov i sitt innovation center. Han säger också att det är ett stort och komplext företag där allt tar mycket längre tid än man hade hoppats på

2018-02-28 Bokslutskommuniké (Q4). Här har man stycket Notable Q1 Updates där vi kan läsa att Walmart Mexio installerat en 11 meters Rotoshelf för dryck samt 3,6 meter TopShelf Multideck för öl. 

"Walmart Mexico - successfully installed 36 feet of RotoShelf multideck (bottled drinks) & 12 feet of TopShelf Multideck shelves for multipack beer merchandising in a new store that just open in February. Testing seems to be going well & expecting future orders after initial review period is finalized, especially for TopShelf Multideck"