Turnloader - störst potential

06.02.2019

TurnLoader utvecklades efter samgåendet med Ebeco vid fabriken i Slovakien och är bättre lämpad än Rotoshelf för andra varor än framförallt dryck. Även om Turnloader är en ny produkt så har det hänt relativt mycket sedan presentationen i december 2017 och lanseringen i april 2018. Turnloader är den produkt med störst marknadspotential enligt Easyfill själva. Precis som i fallet med Rotoshelf  så har tillverkarna börjat skräddary kylar för Turnloader. Något som är en nyckel för att Easyfill ska bli den framgång man har potentialen att bli. 

Tyska tillverkaren KMW har under senhösten 2018 testat TurnLoader i MultiDeck på marknaden och fått bra resultat och man har nu skickat två av sina MultiDeck till EasyFills utvecklingsavdelning i Nizna för att kylskåpen skall skräddarsys tillsammans med TurnLoader.

KMW har informerat EasyFill GmbH att man kommer att bygga om minst en butik i veckan för en av Tysklands större butikskedjor i ett nytt butikskoncept med start under senare delen av Q1 2019. Det nya konceptet med kyl från KMW kommer installeras i ca 60-70 butiker 2019 och planen är att det skall installeras 3st TurnLoader MD 1250/450 i varje MultiDeck. KMW har sedan tidigare en egen sektion för rotoshelf på sin hemsida samt ställt ut rotoshelf på flera mässor. Läs mer här:

https://www.intressebloggen.se/l/tyska-kylskapstillverkaren-kmw-pa-massa-i-stuttgart/


Även spanska tillverkaren Exkal som nyligen skräddarsytt en multideck för Rotoshelf har nu påbörjat en skräddarsydd multideck för Turnloader. Så här skriver Easyfill i nyhetsbrevet från dec 2018.Den 21 januari 2019 är det ett möte på Exkals fabrik i Pamplona där utveckling av ytterligare en kylmodell skall tas fram men denna gång är kylen skräddarsydd för TurnLoader. Länk till Exkals hemsida, ännu finns inte EasyFills produkter på sidan men det kommer.

https://www.exkalsa.es/en/ 

Carrefour, med över 12.000 butiker, har sedan tidigare testat både SwingOut och installerat Rotoshelf i 45 butiker och vi fick ett PM i början av dec 2018 om att de lagt en beställning på Turnloader för att utvärdera produkten. Detta väntas ta tre till fyra månader men jag räknar med att vi inte hör något förens tidigast i juni-aug. Ordern har ett värde på 0,5 miljoner för installation i tio butiker och är för dryck. Noterbart är att Exkal som nu skräddarsyr en multideck för Turnloader är en av huvudleverantörerna till Carrefour i Europa.

https://www.avanza.se/placera/telegram/2018/12/11/carrefour-carrefours-utvardering-av-easyfills-hyllsystem-beraknas-ta-3-4-manader-vd.html

EasyFill har tidigare rapporterat: "Test av den nyutvecklade TurnLoader Ambient (torra varor) har initierats hos ICA Maxi Sverige, Carrefour Belgien och hos två större butikskedjor i USA".

Dominos Pizza:
"TurnLoader ColdFront - we are finished engineered application for TurnLoader to fit into ColdFront walk-in cooler & mount to standards on the wall. Domino's will utilize for their delivery drivers to speed up & ease their unloading of product delivery to the stores"


Och HEB / Central Market (390 HEB & 10 Central Market):
"Target Date: TurnLoader Ambient test before end of 2018 · Recent install of 2ndstore within Central Market Dallas has begun opening the door for upcoming application at larger HEB division · Upcoming test applications pending for TurnLoader Ambient within spices section & other potential store sections"

Walmart USA:
"TurnLoader Multideck - they have expressed interest to test the TurnLoader in dairy section once we have engineered application ready".Walmart Mexico (Walmex)"TurnLoader Multideck & TopShelf Multideck - 1st store applications of both products was successful & new 15 store setup being explored now for immediate upcoming installation. Wrapping up engineered & production for 1st application within Hill Phoenix ORB case with covers 8 of the 15 stores on their list of stores"

TurnLoader gör sig väldigt bra i Coldfront som är en annan innovativ lösning från Easyfill. Den gör sig riktigt bra i exempelvis bensinstationer och vi vet att Shell, Aral (2800 stationer och del av BP), Cirkle K, Tank and Rast (380 bensinstationer) samt en kedja i Dubai alla testar och tittar på lösningar från EasyFill.

Det är heller inte bara kyltillverkare som kan dra nytta av Turnloader utan med Coldfront så har glasdörrstilverkarna visat sig bli en bra partner. SCHOTT har tagit fram business case över Coldfront som kan fyllas med Turnloader eller Rotoshelf:

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2018/11/SCHOTT-Shell-success-story.pdf?fbclid=IwAR2QgQ0yZhcqIcSs_HDGdwal-5mS7c8RdNDxIBYeXmK-ZKJYMO5wI9MEK3M


Dusar-frigo som är en annan glasdörrstillverkare ställde ut Turnloader på en mässa i dec 2018.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6457614831519297536/

https://www.dusar-frigo.de/en/


Oliver och Easyfill i Tysk media:
"Aral Förster i Hanau var det största projektet hittills med en 7,5m ColdFront för drycker. Men även på Edeka i Lübeck kommer vi att lägga ut en kylhylla med 7,5m längd med vår TurnLoader med kort varsel"https://kuehlex.de/easyfill-zum-interview-bei-kuehlex/Då vet vi att Rewe har en installation av TurnLoader i Köln (referensbutik), Edeka har en i Lübeck och i Q2 rapporten skrev man följande om Lidl: "Lidl har installerat TurnLoader i ett konceptvisningsrum men då det gjort nyligen är det lite för tidigt att dra några växlar på det".


I Norge har MF Sysmter AS som är partner till Easyfill installerat den första Turnloadern:

"Norges første Turnloader er montert. Meny Jarlsberg. Denne nyheten lar deg fylle på varer bakfra, også i en kjølereol".

https://www.facebook.com/439255569533282/posts/1761136370678522/


Det finns alltså många olika användningsområden för Turnloader men den stora potentialen är dock på torrvaror då det finns betydligt fler hyllmeter torrhyllor än kyldiskar i butikerna. ICA Supermarket i Bräcke får väl anses vara lite av Easyfills testbutik på hemmaplan. De har i samband med ombyggnation i butiken beslutat att köpa in 12st sektioner TurnLoader Ambient för torra varor vilket är glädjande och kan öppna upp för fler ICA butiker att gå samma väg. Vi har sedan tidigare Turnloader på test för kryddor hos ICA Maxi i Kalmar som genomförts tillsammans med kryddföretaget Santa Maria.

Här är video till VD Håkans FB där han filmat från ICA Butiken i Bräcke som i dagarna installerat Turnloader Ambient men som tidigare har både swingout och rotoshelf.

https://www.facebook.com/hakan.sjolander.31/videos/1867304883396707/


Nedan är en fråga ställd till Easyfill i samband med rapport och deras svar.

Har någon av de stora tillverkarna av Multideck en färdig modell med TurnLoader (eller RotoShelf) för försäljning? Och om inte, när kommer de att ha det, samt hur många tillverkare är det (tidigare uppgift var sex stycken tillverkare)?

Svar: "I dagsläget jobbar vi med aktivt följande leverantörer av Multideck: Carrier, Arneg, Wica, KMW, Viessmann, Hauser och AHT. Av dessa får vi nu löpande ordrar observera att det ännu inte är i större mängder men löpande utan större insats från vår sida. Följande har vi kontakt med och har gjort provleveranser till: Proso, Aypas, Costan, Epta, Concord, PastorFrigo, Oscartielle, Hussman, HillPhoenix samt några ytterligare"

Till sist så har jag klippt ut försäljningsmålet för Easyfill America och då Q1 2019 snart är över känns det extra relevant.

Sales Goals
• Land at least 1 customer rollout by 1st quarter 2019 or sooner

• Expand presence of RotoShelf within beverage cabinets o Push sales of our MaxLoad cabinets as priority #1 o Look for continued integration into other OEM cabinets o A strong push is being coordinated to get the MaxLoad or RotoShelf into as many bottlers hands as possible since they control many of the end retailers, restaurants, grocery & C-Store final applications currently in the field.

• Expand presence within C-Store Industry o We had our 1st C-Store install in June 2018. We are showcasing this to as many convenience store customers as possible between now & end of the year to gather more in field examples of this to showcase

• Get grocery applications installed within every major market of USA by summer 2019 to showcase to larger range of customers across the USA • Develop 2-3 distributor partnerships by 1st quarter 2019

Nedan är några skärmdumpar från Linkedin med kommentarer och reaktioner på Turnloader samt några bilder på installationer och här hittar du en uppdaterat företagsbeskrivning av Easyfill:

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2019/01/EasyFill-AB-publ.-company-presentation-2019.pdf