Nyhetsbrev maj 2019

09.05.2019

09.05.2019
Idag släppte Easyfill ett nyhetsbrev som innehöll några intressanta och så flera signaler om att man är på rätt väg och att det sakta men säkert börjar lossna. 

"Nu är emissionen i EasyFill avslutad och bolaget fick in ca 37,2 MKR i emissionen och det var bara 300 000 mindre än de 37,5 MKR som var hela emissionen" - bra! Då kan de amortera av dyra lån samt stärka kassan"

"Omsättning 2019 I april 2019 var omsättningsökningen 75% upp jämfört med april 2018. Vi har tidigare i pressmeddelande informerat att omsättning kvartal 1 2019 blev ca 30 miljoner med positivt kassaflöde och redan nu vet vi att kvartal 2 2019 också kommer att landa på ca 30 miljoner" - Bra signaler inför Q2 men jag förväntar mig inte någon vinst i Q2. 

"Under hela 2018 omsatt bolaget ca 80 miljoner och i år är budgeten på ca 120 miljoner på i princip säkrade affärer" - låter ju fantastiskt. De har ju inte räknat med någon större affär i de här 120 miljonerna och det finns flera potentiella sådana som kan slå in när som helst.

Walltrailer säljer fortsatt bra vilket är glädjande och Pongratz verkar vilja ha samma volym även 2020. 

"WallTrailer till Pongratz Till Pongratz har vi till dags dato levererat ut 1300st WallTrailer av de 2400 man beställt, således återstår 1100st att leverera ut. Redan nu har Pongratz meddelat att man avser att köpa samma antal också 2020 men här är det ännu så länge ingen order och som alla vet är det ingen order förrän en skriftlig order finns."

Nedan är en uppdatering på Mercadona, Bira 91 och Husky. Också glädjande att vi fick se livstecken från Sydafrika under gårdagen och att två kylskåp från Husky levereras dit.

"Mercadona/Exkal I tidigare pressmeddelande/nyhetsbrev har vi informerat om att Mercadona, stor spansk butikskedja med 1637 butiker, beställt 1-2 kylmöbler till samtliga butiker av kylmöbeltillverkaren Exkal och nu börjar leveranserna ske. Fram till nu har vi levererat ca 50 set och i förra veckan erhöll vi ordrar på ca 900 000 kronor för leverans i slutet av maj. OBS att detta sker löpande med mindre belopp, som tidigare meddelats"

"Bira 91 är en stor producent av öl i Indien. De har muntligt informerat att man har för avsikt att placera ut 6000 kylskåp med RotoShelf i Indien och i länder runt Indien. Producenten av kylskåpen är Everest från Dubai och just nu är ett antal kylskåp ute på test i marknaden. Den information vi fått är att testen är positiv så här lägger vi nu ner en hel del arbete på att ro denna affär i hamn" 

"Husky tillverkar läskedryckskylskåp i Kina och säljer ett tjugotal länder i världen. Huskys produkter håller hög klass och man är en fullsortimentsleverantör. Enjoy Sales säljer bland annat Huskys backbar kylskåp till de två största byggerierna i Sverige och på de ca 2000st vi hittills sålt under det senaste året är servicen i princip noll. Husky har på förfrågan från två stora butikskedjor tagit utvecklat en kyl med RotoShelf för utgångskassorna i butiker. Kylen är 153 cm hög (så man kan se över den) och 90 cm bred, kylen har fyra stycken RotoShelf hyllor. Husky har nu tillverkat en förserie på 20st av denna kylmodell; 10st skickas till USA, 2st till Sydafrika, 4st till Tyskland och 4st till Sverige. När dessa kylskåp kommer till respektive land kommer de placeras ut för test och redan nu vet vi att intresset är väldigt stort och om denna produkt blir positivt antagen är marknaden stor"

Glöm inte årsstämma i Sollentuna den 28 Maj klockan 17.00