Notiser

11.11.2019

11.11.2019
En nyligen renoverad ICA butik i centrala Uppsala har fått rotoshelf installerat. 

Easyfill med Håkan, Tommy, Oliver och Urban är på plats i Nürnberg för en mässa och så här skriver man i senaste kvartalsrapporten. 

"Nu vill man gå vidare och uppföljning på detta ska ske på branschmässan Brau i Nürnberg i mitten av november där jag VD Håkan Sjölander för EasyFill koncernen, Tommy Seger ansvarig för försäljning av RotoShelf till öl/läskedryckstillverkare i hela världen samt Urban Sjöberg chef Enjoy Sales AB kommer att finnas för massor av kundmöten"


05.11.2019 
Samma användare på Discord som tidigare rapporterat om rotoshelf hos Kotipizza och Subway skrev följande på Discord och postade bilder. 

"Var på arbetsresa till Helsingfors. Var in i en K-Supermarket och råkade stöta på EasyFill. Räknade att de hade 24 stycken Rotoshelf där i butiken. Var även på kvällen på bio till en Finnkino som är största biografkedjan i Finland. Har varit i fem olika av deras biografer och alla har Rotoshelf. Denna vid Tennispalatsi hade åtta stycken Rotoshelf"

"Åkte hem idag från min arbetsresa i Hfors. Gick in i en K-Market (de är alltså miniversion av K-Supermarket) för att köpa lite ätbart inför hemresan. Även där hade de Rotoshelf! Bara ett skåp men bättre än inget. Jag var således in i två slumpmässiga K-butiker i Helsingfors och både hade blivit uppdaterad med EFs produkter. Här är en bild från K-Market vid Helsingfors Järnvägsstation!"

Glädjande att se att rotoshelf även sprider sig i vårat grannland Finland. 


23.10.2019
En användare postade idag en bild från Subway i Åbo Finland på ett Coca Cola brandat kylskåp med rotoshelf. Easyfill postade info om Euroshop både på LinkedIn och på Facebook. Efter senaste Euroshop som var 2017 så radade Easyfill upp PM och den här gången så borde det bli ännu bättre med  tanke på Excal, KMW, Efficold, Arneg, Husky och alla de produkter som numera är skräddarsydda för rotoshelf och turnloader.


10.10.2019
Arneg Koreas vd Sung-Kyu, presenterade sina nya produkter 2020 för 100 stora distributörer och partners på Grand Hyatt Hotel i Namsan den 16:e september. Bland dessa var rotoshelf och turnloader.

https://www.seconomy.kr/view.php?ud=201910181357501122992c130dbe_2 

Översättning hittar du här

En HL anställd i Tyskland gjorde en fin post på LinkedIn och Håkan skrev följande på sin facebook: " i natt klockan 01.30 vaknar jag av att jag hade lovat en av våra säljare i USA att ringa, vi hade skickat sms och ringt varandra flera gånger men ej fått kontakt och jag visste att det var viktigt eftersom hon är hos kunder i Mexico. Jag ringde vår säljare Sandra Fernandez Trimble och pratade i trettio minuter men var sedan tvingad att kliv upp ur den varma sängen och skicka ett mail till henne".


15.10.2019
En användare på Discord grävde fram reklam från Easyfill i en tysk tidskrift som riktar in sig mot bensinstationer. En annan användare var i Belgien och tog sig tid att leta efter en av de Turnloader installationerna som ska finnas hos Carrefour. Han hittade tyvärr ingen men iaf en rotoshelf hos Carrefour.

https://www.tankstop.de/download_file/force/5225/227


10.10.2019
Idag kom det ett tillägg till nyhetsbrevet sin släpptes tidigare den här veckan och det hittar d
u här:  https://mb.cision.com/Main/11555/2929204/1121462.pdf

Easyfill annonserar i DI under två veckor och du hittar annonsen här. 

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2019/10/Artikel-DI-oktober-2019.pdf


09.10.2019
En användare på Discord har googlat upp två bilder från förbutiken till Mercadona butik i Spanien. Mercadona rullar nu ut rotoshelf eller turnloader till 1636 butiker.  Det är bara hoppas att de blir nöjda då de även ska investera en miljard om året under de kommande fyra åren i sina butiker. 


03.10.2019
Tommy Seger och Urban Sjöberg har åkt till New Delhi och vi kan väl anta att det har med Bira91 att göra och vi får väl bara hoppas att de kan ro affären i hamn snart. 

Så här skriver man i feb 2019:

" Bira91 och Everest (Indien), som ska placera ut 6000 kylskåp med RotoShelf och ha två kylmodeller klara under Q1 2019. Finns det påskrivet avtal här, är kylskåpsmodellerna klara och har leveranser startat?

Inga avtal är skrivna men kontakter sker fortlöpande och ännu har inga negativa saker förutom att leveranstider skjutits framåt uppkommit. Som vanligt är det kunden som bestämmer tidsplanen och vi kan bara göra det som står i vår makt för att leverera svar på de frågor dom har"

Så här skriver man i sep 2019:

"Bira91, marknadstest i Indien pågår"

 HL Display la ut ett inlägg om rotoshelf på LinkedIn idag. K-Market i Finland som lyfts fram.

https://www.linkedin.com/posts/hl-display-ab_hldisplay-merchandisingsolutions-automation-activity-6585536478296723456-LVqt/30.09.2019 
2-4:e oktober är det NACS mässan i Atlanta där Easyfill America ställer ut. 

https://www.nacsshow.com/

En bild från en nyöppnad Circle K på Irland med några turnloader i bakgrunden. Så här skriver Easyfill i den senaste kvartalsrapporten: 

"I juni genomfördes de första två installationerna hos bensinstationskedjan Circle K i Sverige. Installationerna gjordes i samarbete med HL display. Installation nr. 1 genomfördes på Circle K i Järva, en av landets mest trafikerade stationer och där installerades en uppdaterad version av RotoShelf för kyldiskar. Installation nr. 2 bestod av TurnLoader för kyldiskar och genomfördes på Circle K i Eskilstuna. Utifrån de goda resultat som erhållits på TurnLoader har ordrar till ytterligare fem butiker i Sverige samt två butiker i Irland erhållits. Cirkel K är en stor aktör runt om i världen och just nu jobbas med kontakter i både Europa samt Nordamerika" 

VD Håkan Sjölander har varit i USA  i 11 dagar och skriver på sin FB att han nu är i Köln förbland annat träffa sin distributör i Chile. 28.07.2019

Nedan är bilder från Sveriges modernaste butik (ICA Bräcke) De första bilderna visar TurnLoader Ambient för torravaror så vitt jag vet är det den enda butiken i Sverige som än så länge använder sig avden lösingen, måste erkänna att jag tycker det är riktigt snyggt och som man kan se på bilderna fungerar frontningen riktigt bra.  

De tre sista bilderna visar mejeriavdelningen med Rotoshelf den är lite äldre och hade den gjorts idag hade de nog valt Turnloader även där. 

ICA Bräcke har totalt 12 Turnloader och 9 av den äldre Swingout lösningen så totalt 21 hyllsektioner från Easyfill för torra varor.   

Butiken har också Swingout från Easyfill men då det är en lösning som inte längre säljs har jag inte tagit med dessa bilder. 

Enligt årsredovisningen från 2018 är investeringen dubbel mot traditionella hyllor men att ägarna till ICA Bräcke säger att det är en investering de tjänar in på mindre än ett år. 

Stort tack till Stormästaren på Discord för alla bilder. 


25.07.2019

Jag (Emil) besökte igår kväll ICA Barkaby för att titta till Turnloader installationen (installerades 13/5). Installationen är av den senaste modellen med 55 cm breda hyllor. Den ger en väldigt gott intryck med frontade varor. Jag jämförde den med de backfill lösningar som butiken också har och mitt intryck är att Turnloader frontar bättre med färre varor som ramlat. Jämför man med lösningarna som inte har backfill eller Turnloader är det som natt och dag. Vid tidigare besök har jag varit lite orolig då jag inte tycker att Turnloadern har frontat tillräckligt bra och tyckt de behövts rulllösningar under för att få det att fungera, men de problemen är nu helt avhjälpta antar att personalen har lärt sig hur den fungerar eller att de justerat lutningen något på hyllorna. Jag skulle bli mycket förvånad om om inte handlaren är nöjd med Turnloader.

24.07.2019
Husky har anpassat fyra kylskåp för rotoshelf varav ett av kylskåpen även kan utrustas med TurnLoader presenterades i dagarna i en pdf från företaget. Du hittar den på sida 8 här nedan: 

https://huskyhoreca.nl/media/2019-20-International-Catalogue-v4-edited2.pdf

Återförsäljaren som har gjort testinstallationerna hos Carrefour ska ställa ut på en Carrefour mässa 19-20:e september och postade ett inlägg på LinkedIn angående detta. Turnloader syns i bakgrunden vilket är lovande. 

Här hittar du D heldts hemsida där de har rotoshelf och turnloader. 

https://www.dheldt.be/en/easyfill


23.07.2019

Sommar och tyst i de flesta kanaler men lite bilder på på olika kylskåp från Brasilen. Nyhetsbrevet i juli säger att Efficolds ML900 och ML 700 är godkända av  Ambev och att det planeras för en första order.  

Jämför Efficolds ML900 kyllösning med konkurrenten bredvid https://www.instagram.com/p/BvMmfe_FNoi/?igshid=4mtrxwvabmka

Mer marknadsföring för Easyfill lösningar i Brasilen Observera den röda kylen det är inte ett Ambev märke. https://www.instagram.com/p/BwShxw4l8dB/?igshid=108jbg1d21dbv

13.07.2019
Jag har fått frågan hur man hittar till Discord och #Easyfill chatten som finns där. Det är en källa till mycket information om Easyfill.
 

https://discord.gg/5vhsxPa


02.07.2019
EU i frihandelsavtal med Mercosur ( läs Brasilien, Argentina, Uruguay och Paraguay ). 

https://www.landlantbruk.se/politik/eus-bonder-diskrimineras-av-avtal-med-sydamerika/

Nu ska avtalet klubbas igenom i respektive länder men det är lovande för den potentiella affären med Ambev på kylskåp som haft utmaningen kringå de höga importtullar som Brasilien haft mot bland annat EU. 


27.06.2019
GSK i Tyskland har lagt upp Efficold ML-900, ML-700 och ML-705 på sin hemsida. 

https://gsk-diessen.de/kuehlschraenke/


I Sydafrika har man uppdatera sin hemsida med flera bilder på installationer av turnloader och kylskåp från Efficold med inte enbart dryck på hyllorna. 


24.06.2019

Lite ljus i tunneln när det gäller det höga tullarna till Brasilien som satt lite käppar i hjulet för potentiella affären med Ambev. 

"EU är på väg att sluta sitt största handelsavtal hittills. Redan nästa vecka kan uppgörelsen bli klar med fyra länder i Sydamerika i Mercosur-gruppen"

https://www.dn.se/ekonomi/eu-pa-vag-slutfora-varldens-storsta-handelsavtal/

Så här skrev Tompe på Redeye: 

"Ambev Brasilien: Här vet vi att Ambev genomfört ett stort test och resultaten har varit "fenomenal" (Craig Nickels ord i filmen) vilket Easyfill har rapporterat om. Här är problemet att kylskåpen blir för dyra på grund av Brasiliens importtullar. Nu jobbar Easyfill America på en lösning där de producerar kylskåpskroppen utan kylkompressor i, vilken sen ska produceras och monteras i Brasilien. Förhoppningsvis kan de få ner priset på det sättet och som vi vet sen tidigare köper Ambev cirka 30 000 kylskåp varje år..." 

Och stort tack till dig Emil för hjälpen att uppdatera bloggen. 


20.06.2019

Har precis börjat att försöka avlasta Linus lite med uppdateringarna av bloggen ber om ursäkt om det kanske blir lite annorlunda / Emil  (Repus på Discord)

Nytt inlägg av Dominic Little som som visar en Turnloader i Tyskland. Själva inlägget handlar om glasdörrarna som DussarFrigo installerat,  men 3 Turnloader är synliga bakom dörrarna. Extra kul när vi ser Turnloader av en slump tycker jag.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6541722266042933248

Easyfill kommer vara med i Almedalen den 3 juli. Här kan du se hur Easyfill presenterar sig själva på Almedalen.se inför eventet

https://almedalen.se/easyfills-patenterade-innovationer-ska-minska-varldens-matsvinn/
16.06.2019
Då det varit fullt upp privat och på arbetet så har uppdaterandet av bloggen blivit lidande, ber om ursäkt för det. Här kommer i alla fall en del nyheter sedan sist. 

Återförsäljaren i Australien, DDI, postade ett inlägg om turnloader på LinkedIn. De har tidigare postat ett om Walltrailer så det verkar som det börjar hända något där borta iaf. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6545175010787635200

Två installationer från Sydafrika där den ena är på 5st turnloader i mejeriavdelningen (mjölk) hos SPAR. Den kedjan har tidigare gjort flera installationer av Easyfills övriga produkter. Den andra är en backfill hos Sasol VallPark (den tror jag är en gammal installation men eventuellt en ny video). Gamla installationer från Sydafrika hittar du här: 

https://www.intressebloggen.se/installations-in-south-africa


Dheldt i Belgien som gjort installationerna hos Carrefour postade bilder på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6544652162591404032/

Bilderna hittar du även längst ner i det här inlägget efter videos från Sydafrika. 


Här är en länk till en finsk återförsäljare:

https://www.kaubandus.ee/sisuturundus/2019/04/04/valjapaneku-parendamine-ja-korrashoid-jookide-kategoorias


19.05.2019
Idag är det en liten mix av notiser från Australien, Finland och de första bilderna från ICA Maxi med turnloader för mejeri och installationen hos Cirkle K samt bild på första modellen från Husky anpassad för kassorna i matbutiker. 

 Mathias, en bloggläsare som tidigare rapporterat om att Kotipizza numera kör kylskåp med rotoshelf i Finland har mailat bilder från en godisbutik i centrala Åbo. Så här skriver han: 

"Var idag in i en godisaffär i Åbo och de hade just fått in EF-hyllor. Affären heter Sweet Town och finns i centrum av Åbo" - Tre PepsiMax kylskåp. 

Easyfils återförsäljare DDI som ägs av Fusion har postat bilder på Walltrailer på sociala medier. 

Easyfill har också uppdaterat sin FB sida med bilder från installationer i maj. Dessa bilder har jag även lagt upp i det här inlägget. 

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2019/04/EasyFill-Product-folder-EN_low.pdf


https://www.facebook.com/287836358314682/posts/675197326245248/


08.05.2019
Installation i Sydafrika hos Queenswood SUPERSPAR och det är 25 dörrar med backfill något som man sålt en del av i Sydafrika. Jag själv, och det lät som Easyfill själva, hade räknat bort Sydafrika men på senare tid har man sagt sig se tecken på att det kanske kan vända. Sydafrika har en del problem med ekonomin och höga räntor i landet. Tidigare installationer i Sydafrika hittar ni på länken nedan. 

https://www.intressebloggen.se/installations-in-south-africa

Länk till den nya installationen hittar du här: 

https://www.facebook.com/1317824898306587/posts/2237040066385061/


08.05.2019
Bensinmacksmässan i Tyskland har nu börjat och Easyfill är på plats med egen monter samt att man syns i flera tillverkares montrar. Länk till inlägg från mässan hittar ni här: 

https://www.facebook.com/287836358314682/posts/669837273447920/

En användare på Discord delade med sig av två bilder från ett besök i Danmark där han sprang på två kylskåp med rotoshelf. Glädjande att se att det börjar komma fler och fler rapporter från våra grannländer där man springer på kylskåp med rotoshelf.


01.05.2019 
I inlägget nedan kan du läsa om mässan i Münster. Tillverkaren KMW gör reklam för mässan på sin hemsida med rotoshelf i bakgrunden. KMW skräddarsyr två kylmodeller för EasyFills RotoShelf och TurnLoader, skälet till att man skräddarsyr dessa kylskåp är på en förfrågan från en tysk butikskedja som kommer bygga om 400st butiker under en treårsperiod med nya multideck.

https://www.kmw-limburg.com/kmw-auf-der-tankstelle-mittelstand-2019-in-muenster/

Här finns flera gamla blogginlägg om KMW och rotoshelf

https://www.intressebloggen.se/l/tyska-kylskapstillverkaren-kmw-pa-massa-i-stuttgart/27.04.2019
En av Easyfills tyska återförsäljare har samtliga kylskåp från Efficold på sin hemsida men också bilder på Turnloader i kylen LG Twist. Dock är den namngiven som rotoshelf och inte turnloader. Nedan hittar ni två bilder från deras hemsida.

https://gsk-diessen.de/sonder-kuehlmoebel/

Sedan är det dags för bensinstationsmässa i Münster Tyskland den 8-9:e maj. inför den har Easyfill haft ett callcenter för att ringa runt till olika bensinstationer. En av säljarna på EF i Tyskland ska endast ha bensinstationer som sitt fokus och i Tyskland ska det finnas över 15.000st bensinstationer. 

Länk till mässan: 

https://www.eft-service.de/messe/anmeldung


23.04.2019
Easyfill har idag lanserat sin nya hemsida samt en hemsida för investor relations. Hemsidorna hittar du här: 

https://www.easyfill.se/

https://www.easyfillcorporate.com/


22.04.2019
Nya Lilla Coop i Eslöv som precis invigdes har elva rotoshelf i nya Arnegkylar. Arneg Sverige (Wica) där rotoshelf numera finns på produktionslinan då man säljer så mycket i Sverige.


10.04.2019
Auchan i Rumänien med dryga 3000 butiker och över 270 000 anställda (ICA har 1300 butiker med runt 8000 anställda) har tidigare gjort en stor installation av rotoshelf som du hittar här och nu har de gjort en ny. Det är en representant för HL som postat på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:ugcPost:6520641607572680704/02.04.2019 
Det har hänt mängder den senaste veckan och jag har inte haft tid att uppdatera bloggen så mycket som jag önskat då det varit fullt upp privat. Easyfill har beslutat sig för att genomföra en nyemission och idag, tisdag, var första dagen aktien handlades utan tekningsrätter. Bra då kostnaderna för räntorna på de kortfristiga lånen var på närmare 430.000kr per månad men kortsiktigt ett dråpslag mot aktiekursen som rasat. 

Man har släppt en informationsvideo i samband med beskedet och den hittar du nedan. Jag rekommenderar alla att se den då det framkommer en del nyheter där.  

Den här veckan har Håkan varit på mässa i Köln och nästa vecka åker han till USA för att sätta planen med den nya försäljningschefen för Easyfill America.


24.03.2019
Från Easyfills presentation hos aktiespararna fick vi veta bland annat: 

Att den spanska butikskedjan som beslutat att rulla ut rotoshelf eller turnloader till 1636 butiker är Mercadona och de ska investera en miljard om året under de kommande fyra åren i sina butiker. Det kan bli så att vi inte får PM på dessa affärer då Exkal beställer till 20-50 butiker åt gången men Exkal har fått en order till samtliga butiker av Mercadona. 
Man har redan levererat till 100st butiker och 250 till ska ske omedelbart. 

https://info.mercadona.es/en/home

Varför man behöver skräddarsy turnloader i multideck och varför det tagit tid är för man en traditionell multideck inte är byggd för den här typen av vikt och rörelse som sker med turnloader. Då får man vridningar i kylen vilket inte är bra. 

Leveransen av TurnLoader till Carrefour, Europas största butikskedja är framflyttat till maj pga av nån leverantör som inte kunde leverera grejer (Dörrar). Här har det tagit tid då 18 olika personer hos Carrefour behövde godkänna affären/testet innan det blev av. 

Marco Company (Easyfill America) har anställt en ny försäljningschef för Easyfill America för att få fart på försäljningen. Denne kommer tillsammans med Håkan under vecka 15 lägga upp planen för marknaden där borta. Marco Company tar all kostnad för EasyFill America och det kostar inte Easyfill en enda krona. Man räknar med 2 miljoner i royalties från EF America under 2019 och det exklusive någon större affär.

Husky och Marco tar fram ett skräddarsytt kylskåp för utgångskassor. Marco har 1000st anställda.

Första helgen sålde man 250 släpvagnar (walltrailer) via Pogratz och det är bara att hoppas på att försäljningen fortsätter på den inslagna vägen. Skrollar du ner två inlägg så hittar du Walltrailer under Pogratz egna namn på deras hemsida.


17.03.2019
Easyfill ställer ut på mässa i Tyskland och VD Håkan Sjölander är på plats. Så här skriver han på Facebook: 

"Tuff vecka framför mig

Sitter på tåget på väg från Ånge till Arlanda för vidare färd med flyg till Frankfurt för att sedan åter åka tåg och då till Dusseldorf, kommer till hotellet ca 23.00

I morgon söndag är jag på mässa Ingelstad i Tyskland där vi ställer ut, tidigt på måndag morgon blir det bil till Hamburg och Edeka mässa.

På måndag kväll flyger jag till Stockholm och jag räknar med att komma in på hotellet bid midnatt, på tisdag morgon 08.00 pratar jag på aktiespararnas aktiedag i Stockholm och där är jag sedan hela dagen, på onsdag är jag på kontoret i Sollentuna. På torsdag åker jag tåg till Göteborg och på kvällen är det aktieträff i Göteborg.

På fredag morgon flyger jag hem.

Phu"

Är du intresserad av att gå på aktiespararnas aktiedag i Stockholm eller Göteborg så hittar du mer information här: 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/03/15/easyfill-easyfill-ab-publ-presenterar-pa-aktiedagen-193-och-aktiekvallen-213.html

Här finns ett inlägg från sales manager för Easyfill i Tyskland, Özencay Nurettin ,  på LinkedIn:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6513104557164236800

Här hittar ni även en kort video från mässan:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1920229531437575&id=100003516400880


13.03.2019
Marco brasil har visst en hemsida där Easyfills produkter är med:

https://marcodobrasil.com.br/

Och en PDF som ni hittar nedan. 


13.03.2019
Pongratz som beställt Walltrailers har dykt upp på deras sida men också på tyska kedjan Aldis hemsida. 

https://mein.aldi-suisse.ch/de/liefert/PONGRATZ/Faltbarer-PKW-Anh%C3%A4nger/p/266364

https://www.hofer.at/de/angebote/von-montag-11032019/detailseite/ps/p/pongratz-faltbarer-pkw-anhaenger-dz-28-02/

De har även gjort flera poster på sin FB sida och 

https://www.facebook.com/pg/pongratztrailergroup/posts/


08.03.2019
Exkal som skräddarsytt multideck för rotoshelf och påbörjat att skräddarsy multideck för turnloader postade en länk på LinkedIn där de ställer ut rotoshelf i Mexico.

"Bienvenidos a la Feria EXPO ANTAD 2019 en Guadalajara - México / Welcome to EXPO ANTAD 2019 in Guadalajara - Mexico"

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6509429477603307520/

På söndag hoppas jag får tid över att kommentera rapporten som släpptes 28:e februari. Den hittar du här: 

https://mb.cision.com/Main/11555/2753037/999886.pdf

Och svaret på våra frågor i samband med rapporten hittar du i form av ett nyhetsbrev här:

https://mb.cision.com/Main/11555/2753025/999885.pdf


26.02.2019
En användare på Discord hittade något intressant angående Coca Cola European partners. Under stycket "Increasing product availability" hittar vi följande:

Expand cold drink equipment, making it easier for consumers to find our drinks on the go. Highlights include:

  • Placing 69,000 more coolers in customers' outlets in 2019
  • Better outlet targeting and segmentation through an expanded range of cooler sizes and types  

69.000 nya kylskåp under 2019 alltså. Med tanke på att det dykt upp Coca Cola kylskåp med rotoshelf i Frankrike Paris och i Norge gör det extra intressant då de länderna ingår i Coca Cola European partners. Det vore ju trevligt om de i vart fall kunde rulla ut 10-20% av kylskåpen med rotoshelf. 

Här hittar ni ett gammalt inlägg på bloggen om Coca Cola European Partners.

https://www.intressebloggen.se/l/coca-cola-european-partners/


Och här är inlägget om Coca Cola: 

https://www.webwire.com/ViewPressRel.asp?aId=236112

Här är det virala inlägget på LinkedIn postat av en Coca Cola anställd som har över 5700 likes och över 330.000 visningar. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6402568851560689664/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(ugcPost%3A6402568474769575936%2C6403959140380659712

Sedan är det värt att kommentera att Håkan Sjölander i dag reser till Madrid. Vad han gör där kan vi bara spekulera om men det vore ju trevligt om han kunde spika den potentiella affären där Exkal skräddarsytt multideck för en butikskedja som vill ha den i 1600 butiker. Så här skrev man i december 2018: 

"Exkal tillverkar kylskåpet Multideck och har under hösten tagit fram en ny kylskåpsmodell skärddarsydd för Easyfills Rotoshelf på förfrågan från en spansk butikskedja som innebär leveranser till 1 600 butiker 2019/2020"


20.02.2019
Den belgiska återförsäljaren D´heldt postade ett inlägg om Turnloader på LinkedIn. D´heldt har haft en del i EasyFills kontakter med Carrefour. Hemsidan är dock inte uppdaterat med Turnloader ännu. 

https://www.dheldt.be/en/

Länk till inlägget på LinkedIn

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6503969976171397120/


16.02.2019
ICA Maxi i Kalmar har tagit bort sina turnloader för kryddor och det är oklart varför. Den 10:e sep 2018 så genomförde man installationen och det var ett test där Santa Maria var inblandade. Det är en fråga som vi ställer till Easyfill inför kommande rapport den 28:e feb. På grund av tidsbrist har jag inte haft möjlighet att sammanställa frågor men det gör Tompe istället. Frågorna publiceras här på bloggen i vanlig ordning innan de skickas in. 

"Under kvartal tre har TurnLoader-installationer genomförts på ett antal marknader. Bland andra Tyskland, Belgien, Sverige, Norge och Mauritius (genom EasyFill Southern Africa). Samtliga av dessa installationer har kunnat ses som marknadstester för EasyFills egen räkning och utvärdering av produkten i skarp miljö. Tester pågår för samtliga tillämpningar; Multideck (kyldiskar), Ambient (ej kylda varor) och kylrum. Utifrån den återkoppling bolaget mottagit har en del justeringar genomförts av konstruktion och design och EasyFills producerande enhet, Ebeco SRO, har arbetat hårt för att pressa kostnader till ett minimum och ändå bibehålla styrka och stabilitet. Detta har resulterat i en större kostnadsreducering på produkten från den ursprungliga kostnaden, något som är väsentligt för att nå en större försäljningsvolym. Produkterna anses vara klara för bred internationell kommersialisering och erbjuds till Bolagets hela nätverk."

ICA Maxi i Kalmar har gjort klart sin installation av rotoshelf och bilderna nedan är från en användare på Discord, riktigt snygg installation. Och så har DDI i australien (åf för Easyfill) publicerat en video på Walltrailer och lanserat en hemsida. 

https://www.walltrailer.com.au/


07.02.2019
VD Håkan postade idag på sin FB sida en video och lite bilder från installationen av Turnloader ambient på ICA supermarket i Bräcke. installationen är inte helt klar och saknar belysning. I videon syns även deras fina mejeriavdelning med rotoshelf samt swingout för frukostflingor samt kryddor. Jämför med installationen för kryddor på ICA Maxi i Kalmar.

https://www.facebook.com/hakan.sjolander.31/videos/1867304883396707/

Här är även en ny företagspresentation av Easyfill.

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2019/01/EasyFill-AB-publ.-company-presentation-2019.pdf


29.01.2019 
Efficold postade idag en video och visar upp sina tre kylskåp som är skräddarsydda för rotoshelf på LinkedIn. Det är dock samma video som EasyFill tidigare postat på bland annat Youtube men det är första gången som jag ser Efficold marknadsföra de här kylskåpen. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6496001368183181313/


26.01.2019 
Easyfill America har uppdaterat sina lokaler i Fort Worth Texas med ett Showroom. Det ser ut som man tagit grejerna från NACS mässan och ställt där. 

Första mässan för året börjar på söndag. Verkar inte vara en mässa i traditionell mening, mer seminarier och gruppmöten. Hussman, True och Hillphenoix är bland sponsorerna i alla fall 

https://www.cpmgevents.com/storepointfresh/agenda/ 

Här är några bilder från NACS mässan 2018:

https://www.facebook.com/112003372259912/posts/1758152290978337/


25.01.2019
Den 21 januari var representanter från Easyfill på ett möte vid Exkals fabrik i Pamplona där utveckling av ytterligare en kylmodell skall tas fram men denna gång är kylen skräddarsydd för TurnLoader."

Tidigare har vi blivit informerade om att Exkal på förfrågan från en spansk butikskedja tagit fram en skräddarsydd multideck för rotoshelf. Utrullningen gäller då 2019/2020 och är till 1600 butiker. En till två RotoShelf MD 1250/2 i samtliga butiker.


17.01.2019
Özencay Nurettin, säljare på EasyFill Tyskland, la upp en bild på en dagsfärsk installation av Turnloader i ColdFront. Så här är översättningen från Google translate då texten är på tyska: 

"EasyFill - shelving system: TurnLoader for cold rooms

Innovative shelving system boosts sales!

Chilled drinks play a big role as a high and profitable sales carrier in petrol stations.

For optimal presentation and efficient logistics of chilled drinks in a small space, the "ColdFront ™" is a must for every gas station.

The "ColdFront ™" consists of an energy-efficient cooling unit, and uses insulating panels with fully transparent doors and a clever FIFO merchandising shelving system.
With adjustable shelf angle an always full front of goods is secured. Thus, the EasyFill "TurnLoader ™" shelving system ensures maximum product pressure and guarantees an increase in sales. With adjustable tilt levels, the EasyFill TurnLoader ™ shelving system provides optimal product presentation, resulting in high product pressure and increased sales.

The clever shelf solutions work according to the "first-in, first-out" principle. Thanks to filling from behind, the removal order of the products is specified, which drastically reduces the refilling time and the waste of the expired products.

To fill the shelf the unit is simply rotated around its own axis in the filling position, then the products are placed between the flexible goods dividers. The shelf section is then turned back into the sales position and the shelves are for more sales.

- High product pressure, sales increase 15% to 20%
- Effective refilling, time saving approx. 50 to 70%
- First In - First Out, reduction of depreciation
- Short payback period, return on investment after less than a year

If you want to increase your sales and gain efficiency, please contact us for more details"


15.01.2019 
ICA Maxi i Kalmar som utför tester av TurnLoader för kryddor går nu vidare och installerar rotoshelf för dryck. Installationen är inte klar ännu men den är pågående se texten på lådan. Kryddorna i TurnLoader såg riktigt snyggt och prydligt ut trots att besöket i butiken var runt 16:00.  Vad jag kunde räkna till så blir det 20 sektioner av rotoshelf men installationen var inte klar ännu. 


07.01.2019
Kyltillverkaren Arneg la upp bilder på den fina installationen hos Coop Mega Klepp i Norge. Bilderna postades även på LinkedIn och rotoshelf är med och det ser riktigt snyggt ut. 

https://www.wica.se/en/photogallery/2564316.12.2018
Italiensk HL partner har rotoshelf på sin hemsida. 

https://www.displayitalia.it/innovazione/rotoshelf/

Italiensk PDF om rotoshelf nedan.


16.12.2018
Även Turkisk HL partner har lagt upp rotoshelf på sin hemsida. 

"HMK Sales Support Solutions has been established in 2010 with %100 Turkish capital to provide high-quality solutions produced in international standards. Without sacrificying from our business ethics, honesty and quality, we are aiming to be the market'spioneer solution partner that determines the market standards.

With the help of our leading, tailor-made and environmentally friendly solutions, we are trying to fullfill the market demand with a stable quality. After sales service and support is also one of our business ethics that we pay attention to.

We have a wide variety of products for the retailers and the companies that would like to add value to their brands.Increasing sales, creating brand awareness and increasing brand identity, product category management, increasing labor force efficiency and store visual needs are our main philosophy while determining our product portfolio.

We are following the new developments in Supermarkets, DIY stores, Apparel Industry, Technological Markets, Health & Beauty, Finance sectors in order to be up to date and ready for the market's needs continiously.

We are continiously providing new solutions to the market in corporation with the leading worldwide companies today and in the future in order to increase our product variety and quality.

Our goal is not only being a supplier that answers your needs, it is to be your solution partner that canprovide the best suitable solution according to your needs"

https://hmkas.com/en/cozum-merkezi/yer-cekiminden-faydalanmak

Nedan är en pdf med säljmaterial för HMKAS och rotoshelf.


16.12.2018
Håkan i kortare kommentar i Fri köpenskap angående affären med Carrefour. 

https://www.fri-kopenskap.se/article/view/637046/easyfill_i_deal_med_carrefour

Nedan en dump från Jens LinkedIn där anställd på Netto kommenterat inlägget.


07.12.2018 
Håkan har varit i Köln tillsammans med Jussi och Jim som fått varit med och installerat 7,5 meter med TurnLoader i en butik i Lybeck. Från rapporten:

"Jim Smith som startat Husky i Sverige för sex år sedan jobbar numera som konsult på 50% i koncernen och han är utan tvekan en del i att Enjoy fått så många nya kunder. Jim har nu fört över stora delar av sina kunder och kunskap till Enjoy och nu kommer Jim att jobba mot mejerier (de som tjänar mest genom att använda EasyFills produkter eftersom dom har korta tider innan produkten måste kasseras) Jim kommer att göra en total marknadsundersökning på mejerier men också på andra kundgrupper som vi ännu inte bearbetat"

"Jussi Niemetz som anställdes för att sälja släpvagnar kommer nu släppa den delen och fokusera till 100% på att stödja vår största återförsäljare på butiksinredning på alla tänkbara sätt, ett arbete han nu slussas in i"


04.12.2018
ICA Maxi i Uddevalla har installerat Rotoshelf i multideck. Tack till Magnus för bilden. 


28.11.2018
Tyska kyldisktillverkaren KMW har lagt upp rotoshelf som en egen sektion på sin hemsida som du hittar här .

"Om RotoShelf fortfarande är sällsynt i livsmedelsbutiken i Tyskland är den redan mycket populär i svenska butiker. KMW bygger det klara hyllfyllningssystemet i sin kylda rackserie och hanterar hela implementeringen, från beställning till tillverkaren för att ta emot leverans och installation på plats. Samtidigt rådgivar Limburgs kylexpert sina kunder och anpassar sina kylmöbelkoncept till individuella designkrav".

Just KMW har tidigare ställt ut rotoshelf på mässor samt talat väl om produkten. Tidigare blogginlägg om KMW hittar du här .

En användare har postat en bild från XXL sportbutik i Oslo. En Coca Cola rotoshelf. Tidigare har jag noterat en XXL brandad kyl med rotoshelf hos XXL i Stockholm. Glädjande oavsett att se rotoshelf i Coca Colas kylskåp utanför Sveriges gränser


24.11.2018
Frågorna är inskickade till Håkan och Jens för en dryg vecka sedan och de har bekräftat att de fått frågorna. Stort tack till alla er som bidragit med det frågebatteri vi fått ihop. Du hittar frågorna i word dokumentet nedan. Bjuder även på en bild som en användare på Discord postade under gårdagen samt den som postades innan kylen var fylld. Det är från Coop Gustavsberg som nyligen installerade rotoshelf, riktigt snyggt är det . 


19.11.2018
Business case från Shell i Tyskland. Ser dock ut att vara SwingOut i ColdFront men det intressanta är att höra fördelarna med ColdFront. Oliver har kommenterat Jens Nisus LinkedIn inlägg om det här business caset och han skriver: 

"For more information in German please get back to me! We have done more than 10 of this installs and looking forward for much more"

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2018/11/SCHOTT-Shell-success-story.pdf?fbclid=IwAR2QgQ0yZhcqIcSs_HDGdwal-5mS7c8RdNDxIBYeXmK-ZKJYMO5wI9MEK3M

Nedanför bilden finns också en pdf om TurnLoader. 


16.11.2018 
Efficold har ställt ut ML-900 som är ett skräddarsytt kylskåp på Brau Beviale i Nürmberg 13-15:e nov.  https://www.braubeviale.de/en

Finska Finnriga Finland OY är tydligen en ny återförsäljare av Efficold och har postat den här bilden på sin Facebook. 

https://www.facebook.com/218543548182217/posts/1941785062524715/

"Finnriga Finland OY currently is one of the leading companies engaged in the production and sale of equipment for bulk beverages such as beer, cider, kvass, spirits and juice in the Finland and Baltic States. Unique marketing methods, many years of experience of our staff, flexibility and rapid decision-making have helped us become one of the leading companies in the Baltic market.

We deal with both standard tasks of designing, installing and maintaining beer dispensing systems as well as those intended for large sports complexes, arenas, bars and restaurants.

We can offer our customers high-quality modern, classical-style or customized beer dispensing systems for pouring beer into glasses, PET bottles or kegs.

The central unit of Finnriga Finland OY is located in Helsinki. The company has its branches in Lithuania, Latvia, Estonia and Poland so that it would be able to quickly serve its customers in Lithuania, Latvia, Estonia, Poland and Finland"

https://finnriga.com/


13.11.2018
Rotoshelf i kylskåp hos Kotipizza i Finland. Kotipizza är en stor pizzakedja i Finland med runt 270 restauranger och en läsare till intressebloggen skriver följande: "Har nyligen besökt två olika Kotipizza, en i Åbo och en i S:t Karins och både hade övergått till EasyFills hyllor. Den i Åbo hade två kylskåp och den i S:t Karins hade ett skåp. Bilden är från den i S:t Karins

Kylskåpen är Kotipizza brandade och drycken är Pepsico så det är väl bara att hoppas att de ställer ut såna på samtliga av deras restauranger. Oavsett så är det glädjande att se rotoshelf få spridning utanför Sveriges gränser.

Nedan är lite mer info om Kotipizza. 

"Kotipizza Group Oyj consists of Kotipizza Oyj, which operates the Kotipizza chain founded in 1987, logistics company Helsinki Foodstock Oy, and Chalupa Oy that operates the Mexican-style restaurant chain, Chalupa launched in 2015, as well as The Social Burger Joint Oy, acquired in December 2017, that operates the Social Burgerjoint restaurant and the Social Food food truck.

There are approximately 260 Kotipizza restaurants, which are all, except for one, operated by independent franchisees. Altogether, there are nearly 300 franchisees in the Kotipizza chain. Kotipizza is Finland's and Nordic's largest pizza chain and one of the best-known restaurant brands in Finland.

Chalupa has 14 restaurants and Social Burgerjoint one in Finland.

Our aim is to develop new fast casual restaurant concepts. Our newest creations are No Pizza, aimed at international markets, and the lunch restaurant concept Tasty Market. A new chapter in Kotipizza Group's story started in July 2015 when the company was listed in Nasdaq OMX Helsinki becoming the first franchising company in Finland to go public"

https://kotipizzagroup.com/company/

https://sv.wikipedia.org/wiki/Kotipizza

https://www.kotipizza.fi/franchise/yritysinfo (på finska) 

Stort tack till dig Mathias som tipsade intressebloggen. 


12.11.2018
En ny storägare i EasyFill med närmare 6% av kapitalet. Det är Consortum Capital Investments och på deras hemsida skriver de följande:

"Consortum grundades 1967. Sedan 1996 är vi en renodlad kapitalförvaltare med fokus på aktiv förvaltning.

Vi är det lilla men växande familjeföretaget med den stora kunskapsmassan. De som väljer att börja arbeta hos oss vill göra skillnad, ta ansvar och visa resultat - det är ett medvetet val. Tack vare den kulturen har vi idag ett unikt starkt team med gedigen erfarenhet från tunga institutioner. Våra medarbetare tar ett stort personligt ansvar och lutar sig aldrig tillbaka.
Vårt raka, transparenta upplägg gör att din framgång är det enda som driver oss. Precis som det borde vara hos alla kapitalförvaltare


https://www.consortum.se/ 

Mer information om ägarstrukturen hittar ni här:

https://spotlightstockmarket.com/sv/bolag/irabout?InstrumentId=XSAT01000532


07.11.2018  
EasyFill America har lagt upp en katalog på hemsidan https://easyfillamerica.com/ där de verkar marknadsföra bland annat SwingOut som nyligen sågs i en butik i Peru. Video från den installationen hittar du i ett äldre inlägg under notiser så scrolla ner. Lite lustigt då jag trodde den var en död produkt och skulle ersättas fullt ut av TurnLoader Ambient. 02.11.2018 
En användare på Discord postade en bild från stora Coop i Gustavsberg som är under ombyggnad. 12st Rotoshelf. Titta på äldre inlägg här under notiser och se att det är flera Coop och ICA butiker den senaste tiden som har installerat Rotoshelf i multideck för dryck. 


26.10.2018

Look at this fantastic RotoShelves installation (24 sections) in Norway & you will have a great feeling going into the weekend =)
- Store: COOP Mega Klepp
- Multideck model: From Wica
- Shelf model: Easyfill Rotoshelves 1250/2

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6461536652673327104/26.10.2018
I den här bensinmacken är den första TurnLoadern installerad. Aral ingår i BP koncernen och har fler än 2700 besinstationer. 

https://www.aral.de/en

Bensinstationen med Turnloader: 
https://www.facebook.com/aral.dessau/?fref=pb&__tn__=%2Cd-a-R&eid=ARAu3InpnBLrFQhq8hkMaj17sIBen0JBeq5NB67EbQwOpar5ZHLP2UDARCNaZLoEeY8qMuy59P_C41wm&hc_location=profile_browser<br>


16.10.2018
Jag har tittat lite närmare på Dusar Frigo som ställer ut bland annat TurnLoader den 16.-18 Oktober 2018 på Chillventa, Nürnberg, Tyskland. 

DusarFrigo glas system är individuella kompletta lösningar för livsmedelsbutiker och bensinstationer. De konstruerar och bygger egna glassystem som är anpassade till individuella möbler, plug-in kylaggregat och kylrum. Gissar att de är en perfekt partner för ColdFront lösningar. Här är några av deras kunder som de refererar till på sin hemsida. 

EDEKA Tyskland, HIT Tyskland, NP Tyskland, REAL Tyskland, TEGUT Tyskland, REWE, Tyskland, ALDI SOUTH Tyskland, INTERMARCHÉ France, CASINO Frankrike, MONOPRIX
Frankrike, SUPER U Frankrike, AUCHAN Frankrike,  SARJEL Frankrike,  LIDL Nederländerna MAKRO Nederländerna, FÖR Österrike,  NETTO Danmark,  COOP Italien,  SPAR Ungern,  BILLA Ukraina, DENNER Schweiz och MIGROS Schweiz.

Det finns några bekanta namn på den listan. Edeka har EasyFill centralt avtal med men det är individuella butiksägare liknande ICA, Intermarché i Paris har rotoshelf i Coca Cola kylskåp som bloggen skrivit om tidigare, Auchan har en stor installation av Rotoshelf i Rumänien som det också finns ett blogginlägg om, Lidl och Aldi har testat rotoshelf, Rewe har en installation av TurnLoader i Köln och Spar i Sydafrika har gjort flera installationer av rotoshelf och backfill så flera av deras kunder har erfarenhet av lösningar från EasyFill. 


15.10.2018
Swingout i butik i Peru!  Swingout som ska ersättas av Turnloader Ambient men marknadsfördes på NACS mässan i Vegas nyligen. Mer om det i inlägget om NACS lite längre ner här under notiser. Tack till Sandaker på Discord för det grävet! Mer om butikskedjan här: 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Plaza_Vea


15.10.2018
Nu börjar det snart en mässa i Tyskland där Dusar Frigo ställer ut TurnLoader.

Utställaren:  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6457614831519297536/ 

https://www.dusar-frigo.de/


Mässan:  https://www.chillventa.de/eng


Tyska EasyFill och Oliver i tysk media lovar gott. Från artikeln: 

"Vad var det mest ovanliga kylprojektet i Tyskland hittills?

Aral Förster i Hanau var det största projektet hittills med en 7,5m ColdFront för drycker. Men även på Edeka i Lübeck kommer vi att lägga ut en kylhylla med 7,5m längd med vår TurnLoader med kort varsel"

"EasyFill har satt sig som mål att optimera hela logistiken inom snabbköpet. Vi började med FIFO hyllsystem för dryckkylning och arbeta in i mejeriprodukter (Mopro). Men vi har också utvecklat ett hyllsystem för okollade varor, TurnLoader Ambient. Detta används redan på den svenska marknaden och kommer att användas i Belgien och Tyskland med kort varsel. Så vi har mycket att göra
"

https://kuehlex.de/easyfill-zum-interview-bei-kuehlex/15.10.2018
Marco Company skriver följande på Instagram efter NACS mässan i Las Vegas:

"Woo!!! The NACS show is finally over and everyone is home safe and sound. We have a very productive show with over 350 leads and even found a couple new friends"

https://www.instagram.com/p/Bo9Yx02lHVU/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=8p8ssswu118x

Här hittar ni 42 bilder från mässan. Otroligt snyggt måste jag säga.

https://www.facebook.com/112003372259912/posts/1758152290978337/

VD Håkan Sjölander är kvar i USA och kommer ha en del kundmöten. Så här skriver han på Facebook: 

"Nu har jag varit i Las Vegas i en vecka och jag längtar redan tillbaka, i morgon flyger jag till Dallas för kundmöten på vårt företag EasyFill America, trevligt när chefer från ett etablerat Europeiskt företag som vill in på USA kommer till oss i Texas för att starta samarbete"

Jag gissar på att det är Efficold eller Exkal det handlar om. 

Marco Company har lagt upp ett dokument där man kan se TopSlider och alla andra produkter som man marknadsför i USA och Sydamerika. Det dokumentet hittar du här nedan.


13.10.2018    
Tack till Stefan som skickat in bild från ICA Kronhallen i Degerfors som också numera har en installation av rotoshelf för dryck. Han har även skickat in två bilder från Coop i Degefors på nya kylskåp. Listan börjar nu bli lång på butiker som installerat Rotoshelf för dryck i multideck. Det är bara scrolla i det här inlägget så får du själv se flertalet installationer hos både Coop och ICA.

VD Håkan Sjölander skrev lite kort om NACS mässan i Las Vegas på sin Facebook. 

"Mässan som vi ställde ut på (Nacs) är nu slut och alla har åkt härifrån, vi var ca 20 personer som jobbade i vår monter och jag är ensam kvar, jag skall stanna här tills på måndag morgon då jag flyger till Texas för kundmöten.

Nacs mässa är USAs störst butiksmässa och den arrangeras varje år i olika städer i USA, de senaste fyra åren har vi ställt ut i Chicago, Atlanta, Dallas och nu Las Vegas. För vår del var årets mässa väldigt väldigt bra
"


11.10.2018   
ICA Supermarket Fontänen i Fagersta postade den 27:e september bilder på sin nya drickakyl med rotoshelf. 

https://www.facebook.com/icafontanen/photos/pcb.1230092710479401/1230092563812749/?type=3&theater

Coop i Storvreta postar bilder den 4:e oktober på sina nya, fina drickakylar. 

https://www.facebook.com/CoopStorvreta/photos/a.197529720381481/1384862734981501/?type=3&theater

Några bilder från Coop Skellefteå som också har nya kylskåp samt en artikel som lyfter fram ""5 ways to modernize Convenience Stores shopping" på NACS mässan.

https://www.cspdailynews.com/industry-news-analysis/corporate-news/articles/5-ways-modernize-c-store-shopping-experience#page=2


09.10.2018  
ICA i Åre gör en fin installation av rotoshelf bild kommer i bildspelet nedan. Håkan är på NACS i Las Vegas och har lagt upp några fina bilder. Han la även upp en bild med kommentaren "Ambev från Brasilien i montern". 

Sandaker på discord klippte in följande text: 

"Från Marknadsinformationen i Maj "En av Sydamerikas största tillverkare av läskedrycker har för någon dag sedan erhållit två stycken ML 900 RotoShelf och man har begärt en offert på 30 000 enheter. Observera att här skriver vi inte ordervärde eftersom osäkerheten från vår sida om detta blir av eller ej är väldigt stor. I flera länder i Sydamerika finns strafftullar som ger ökade inköpspriser på 20-40% beroende på land och produktgrupp. Viktigt att veta är denna läskedryckstillverkare 2017 köpte ca 30 000 kylskåp från Asien."

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Ambev

Drömma kan man ju alltid. ;) 

Ett stort tack till alla er från Facebookgruppen och på Discord som donerat till bloggen för att förnya webhotell och domän. Vet att det inte är det billigaste webhotellet men jag hade aldrig trott att trafiken skulle vara så hög att det skulle krävas ett "pro" abonnemang hos Webnode och jag har tyvärr inte tiden att flytta bloggen till ett billigare hotell. Har lite svårt att motivera kostnaden för bloggen till min mammalediga sambo, så mycket uppskattat som sagt. 


08.10.2018  
Idag laddade EasyFill upp tre nya videos på Youtube samt den på turnloadern i Kalmar men med lite säljande text. Ser oförskämt bra ut och roligt att det är i en Edeka butik de spelat in den ena. Ett blogginlägg om Edeka hittar du här

I en bensinstation tillhörande Aral som har 2700 butiker och ingår i BP koncernen visade man upp en installation av tre TurnLoader i en Coldfront vilket ser mycket bra ut. 

Jens skrev i ett mail till en användare på Discord att det troligen kommer en uppdatering från NACS mässan i Vegas.


07.10.2018 
Idag kan vi presentera lite roliga bilder från Coop i Falkenberg, tack till Milton på discord för bilderna. Även någon ICA butik i Skurup har en ny snygg utbyggnad av rotoshelf. Tack Mikael C på Facebookgruppen för det. 

Marco Company kommer ställa ut på NACS mässan i Las Vegas nästa vecka och Håkan kommer vara på plats. Här är ett instagraminlägg och ett Facebookinlägg om den:

https://www.instagram.com/p/Bokr1wIFVwV/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1qwx02ffd5eay

https://www.facebook.com/marcodisplays/posts/1743966899063543


30.09.2018
Bilder från ICA Maxi i Kalmar visar att det inte är en hylla med Turnloader utan hela raden verkar vara det. Jämför med videon från installationen och notera armen som sticker ut där uppe på hyllan. Längst ner i inlägget hittar du video på installationen i Kalmar. 

Även några bilder från Coop Kvarnholmen som har installerat Rotoshelf. 

I utkanten av Paris på en Pizzeria dök det upp en ny Coca Cola kyl med rotoshelf. Se längst ner på den här sidan: https://lapausepizza77.fr/boissons.html

Har en bild från en dragning hos Pro Hearings med Jens där han tar upp potentialen i EasyFill. Swingout ambient är numera ersatt med Turnloader som är installerad på ICA Maxi i Kalmar. 

Willys i Västerås har den nyare modellen av rotoshelf i sina kylskåp. Hos WIllys har jag endast sett den äldre modellen i plåt tidigare.


25.09.2018   
Första installationen av Turnloader i Norge genomfört av Easyfills partner MF Systemer AS

"Norges første Turnloader er montert. Meny Jarlsberg. Denne nyheten lar deg fylle på varer bakfra, også i en kjølereol". 

https://www.facebook.com/439255569533282/posts/1761136370678522/


24.09.2018  
Äntligen lite bilder på de två nya Coca cola kylskåp i Paris som Rebecca sprang på för en tid sedan. Hoppas vi får samma genomslag i Europa som vi fått på den svenska marknaden där de här Coca Cola kylskåpet finns i var och varannan matbuik. Stort tack till Hampus för bilderna. 


22.09.2018

Lite blandat från LinkedIn. Först en Coca Cola anställd som taggat två andra anställda på Coca Cola med följande text: "Anthony Druitt and Joe Nicotera will talk to you more about this latter..."

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6403002158484156416


Och så Turnloader installationen för kryddor på ICA Maxi i Kalmar som gillas av 4 anställda på Carrefour. Carrefour har testat och installerat Rotoshelf i flera butiker men de har också testat Swingout Ambient som nu helt ersätts av Turnloader. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6445572983607173120


22.09.2018
I senaste blogginlägget nämndes en video om rotoshelf på Grekiska. Det är det här företaget som är partner med HL som också har verksamhet i Rumänien. De har en hel sida om Rotoshelf:

https://www.voyatzoglou.gr/rotoshelf/


20.09.2018

KMW omnämns tillsammans med RotoShelf i en Tysk branschtidning och jag har laddat upp en skärmdump av den texten men du hittar orginalet här:

https://issuu.com/bauve_medien/docs/pos-ladenbau_04_2018

KMW har synts i Tysk media tillsammans med Rotoshelf förut och du hittar äldre blogginlägg om det här: 

https://www.intressebloggen.se/l/rotoshelf-och-kmw-i-tysk-media-igen/<br>

En gammal video på Rotoshelf men med grekisk text har publicerats på ett konto som verkar ha samröre med HL Display och den hittar ni här:

https://www.youtube.com/watch?v=fgwCmI2ks4Y&feature=youtu.be&app=desktop

 Italienska partnern till HL Display har gjort en snygg pdf på Italienska och den finner ni nedan för nedladdning. 


19.09.2018  
Idag hade jag vägarna förbi ICA Maxi i Oskarsham och blev glatt överraskad. Vid kassorna hade de en mindre installation av RotoShelf. Den har jag inte sett tidigare så den måste vara relativt ny. I övrigt hade de en Nocco och en Lokakyl av nyare modeller samt två äldre Coca Cola kylskåp ute vid deras cafeteria. 


19.09.2018  
Killen i Easyfills video från installationen på ICA Maxi i Kalmar arbetar enligt ett rykte på Santa Maria. Vi får väl hoppas att det slår väl ut och att Turnloader blir standard som Santa Marias kryddhylla.

Om Santa Maria: 

"I början av 1900-talet var Nordfalks en liten kryddhandel i Göteborg. I dag är vi norra Europas största smaksättningsföretag med drygt 900 anställda. Santa Maria är en del av den finska livsmedelskoncernen Paulig, som har en stark inriktning på kaffe, etnisk mat och smaksättning.

En fantastisk utveckling som bottnar i att vi hållit fast vid att vara bäst på kryddor och spännande smaksättning från hela världen. Vi reser ständigt runt och samlar idéer, inspiration och odlar vår kryddkunskap. Produktutveckling och hög kvalitet är även fortsatt våra ledord.

Så välkommen att fortsätta upptäcka världen med oss. En spännande värld av smakupplevelser från jordens alla hörn. Och som alltid; snabbt och enkelt hemma i ditt kök"


15.09.2018 
Från Håkans FB angående NACS mässan i Las Vegas:

"We'll have the following EasyFill products below in our booth. I attached a design model of what the booth should look like as well overall that showcases EasyFill & some of our other products. EasyFill Products:

• TurnLoader Ambient 900-500 (single sided)

 • MaxLoad 900 - we'll send our in stock version with 4 Universal shelves & 2 TopSlider shelves

• MaxLoad 700 (x3) - we'll have 3 of these units all side by side with all universal shelf setups

• RotoShelf ColdFront Ultra 90 - the right 2 doors of our ColdFront box will showcase 2 of these units from behind a set of 30" French open doors. I will be on place my self and I look forward, this show will be amazing"

En PDF över hur deras "both" kommer se ut hittar du här:

https://www.easyfill.se/wp-content/uploads/2018/09/NACS-2018-INFINITI-DECOR-BOOTH-6017-8-31-18.pdf

Håkans kommentar angående Turnloader ambient:

"EasyFills TurnLoader Ambient passar till nästan alla varor i en matbutik. Finns i bredderna 90cm, 100 cm och 125 cm i valfri höjd. Hyllorna kan ställas in i 4 olika vinklar för att få varorna att glida till plockläge för kunden. Om det är produkter som inte glider ändå har vi en fjäderbelastad puscher som skjuter varan till plockläge"

Sedan ytterligare en SPAR butik som är nöjda med Easyfill South Africa. Bara tråkigt att läget i landet är allt annat än bra. 


13.09.2018

Här en video på installationen av Turnloader för kryddor hos ICA Maxi i Kalmar.

På facebook:
https://www.facebook.com/EasyfillAB/videos/507247116417143/

LinkedIn:
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6445551710457909248/

Nedan är även en skärmdump från Aaron Bennett och de kommer visa upp Turnloader Ambient på NACS i Las Vegas 8-10:e oktober. Samt en skärmdump från Håkans FB där han taggat barnmat, Findus och Semper. Vi vet ju att ICA testat Swingout för barnmat med gott resultat men nu ersätter Turnloader Ambient Swingout för torrvaror. Nya test och installationer på gång? Steve English som driver EasyFill Sydafrika skriver att en installation snart kommer till Mauritius(?!).

Så här har Easyfill rapporterat om testerna på Barnmat: 

"ICA Sverige och EasyFill har, som tidigare nämnts, ett gemensamt utvecklingsprojekt och ett delresultat har varit att SwingOut Ambient för barnmat visat sig ha en återbetalningstid på omkring 12 månader baserat på arbetstidsbesparing. Detta trots att tidsvinsten vid plockning inte är så stor på denna typ av vara då de traditionellt ställs direkt på hyllan i 6, 8 och 12 pack och med SwingOut plockas på hyllen en och en. Man noterar också en försäljningsökning med ca 15 % under de två månader som hyllorna testats. Noterbart är att EasyFill arbetar hårt med en uppdaterad version av SwingOut Ambient som ska vara billigare att producera och ha ett lägre kundpris än nuvarande version. Trots kort återbetalningstid och flertalet påtagliga fördelar är investeringskostnaden ett hinder för stora volymer"

SwingOut ersätts nu med TurnLoader som helt enkelt är en bättre produkt. 


07.09.2018
ICA Maxi i Kalmar kommer på måndag 10/9 installera Turnloader för kryddor. Besökte butiken idag och pratade med en anställd. Den anställde visste inte om det skulle komma någon mer installation för multideck men det har jag Easyfill kommunicerat att det ska så det kanske sker i ett senare läge. Om det finns någon läsare till bloggen som besöker Kalmar och ICA Maxi så vore det uppskattat med bilder då jag inte ska besöka Kalmar på några veckor. Easyfill har ju tidigare testat barnmat och kryddor men då med Swingout som nu ersätts av Turnloader ambient. 

Håkan ska snart till i Las Vegas på mässa, se skärmdump.

28.08.2018 
Hemmakväll på Emporia i Malmö har en fin installation av Rotoshelf (se bilden nedan) Just godisbutikskedjan Hemmakväll har bloggen uppmärksammat tidigare. Här är ett inlägg från mars i år med några bilder från olika butiker. 

"22.03.2018 

Hemmakväll öppnar snart sin tionde butik i sitt nya koncept "en värld av godis". där man helt slopar filmerna.

"Butiken kommer inte att erbjuda film i någon form eftersom kedjan bedömer att konkurrensen från den digitala marknaden numera gör att kunder inte vill betala för fysiska produkter. Det blir i stället mer lösgodis, dryck, konfektyr, snacks, glass och annat ätbart.

Kedjans nya affärsinriktning innebär även att man ser över det befintliga butiksbeståndet som i dagsläget består av cirka 90 butiker över hela landet"

Dryckeskylarna kanske känns igen? Både snyggt och säljade.

https://www.bt.se/sjuharads-affarer/hemmakvall-slopar-filmer-i-nytt-koncept/<br>

https://www.mynewsdesk.com/se/hemmakvall/pressreleases/hemmakvaell-till-kullagatan-i-helsingborg-2383445 "28.08.2018 
EFAmerica är med på NACS2018 i Las Vegas nu i oktober. Det är "syskonföretaget" hos Marco som ställer ut, Infiniti.(ändrad)https://nacs18.mapyourshow.com/7_0/exhibitor/exhibitor-details.cfm?ExhID=12521

Vi får se om det dyker upp några TurnLoader där.  

Jens letar efter någon som kan göra videos och marknadsföringsmaterial till EasyFill. 


21.08.2018
Ratos som äger HL Display släppte sin rapport förra veckan och där visade HL upp bra tillväxtsiffror. "Omsättning q2 2018 408 milj jämfört med q2 2017 365 miljoner. +43 miljoner eller ca 12 %"  och förklaringen: "förbättrad produktportfölj och marknadsbearbetning. Försäljningen har påverkats av positiva valutaeffekter" . 

Notera att det inte behöver ha något med Easyfills produkter att göra men vi kan läsa EF nyhetsbrev från i maj: 

ven koncernens huvudaffärsområde; smarta hyllsystem för butiker, har haft en lovande inledning på 2018. Ska en individuell notering göras väljer vi att lyfta fram att april månad är den enskilt bästa i bolagets historia och att bolaget ser en betydande ökning av antalet inkommande ordrar"

Samt:

"Bolagets största återförsäljarpartner, med verksamhet på ca 50 marknader, har ca 100 säljare som gör tre kundbesök vardera dagligen vilket innebär att EasyFills produkter marknadsförs till ca 300 potentiella kunder varje dag. EasyFills produkter är en fokusprodukt för denna återförsäljare och driver försäljningen mot sina kunder och detta börjar synas i orderingången"

https://www.spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/nyhets-artikel?id=44482

I Q1 rapporten skrev man:
"EasyFills återförsäljare med störst marknadstäckning med verksamhet på ca 50 marknader påbörjade en större marknadslansering för försäljning av EasyFills produkter" 

Även om det låter lovande så vill jag se siffrorna innan jag tror på något. 9 dagar till rapporten och då vet vi förhoppningsvis mer. 

Spännande tider helt klart och något som är roligt är att Easyfills produkter ligger helt rätt i tiden. Nu senast Lidl, där för övrigt man testar Rotoshelf:

"Lidl har många projekt runt om i Europa för att minska matsvinnet.
Nu kan flera av initiativen nå Sverige.
- Goda idéer tar vi gärna in i vår verksamhet, säger hållbarhetschefen Miriam Thunborg
"

https://livsmedel.se/nyheter/lidl-lagger-in-en-hogre-vaxel-for-att-minska-matsvinnet/


21.08.2018
HL drar igång ett samarbete med Kyta i Sydafrika. Frågan är vad det innebär för EasyFill South Africa. Kommer de också sälja EasyFills produkter eller har EF SA fortfarande ensamrätt? Kanske lägger man nu ner EF SA och låter HL/Kyta stå för försäljningen i regionen. 

https://www.kytaindustries.com/21.08.2018 
HL partner i Danmark PR Trading A/S har lagt upp en version av filmen från en Rotoshelf installation i Finland. Tydligt är att HL börjat marknadsföra Rotoshelf på fler och fler marknader. 

https://www.pr-trading.dk/


18.08.2018
Simon Norman från Fusion (Aus) besvarade en fråga på LinkedIn inlägget här nedan och skriver att nya versionen av Rotoshelf kommer visas upp om två veckor. Gissar att han då syftar på Turnloader och den kommer lanseras om två veckor (gissar att det blir i samband med rapporten). Även intressant att se att DDI offererat en rotoshelf lösning till kunden som frågar. Se skärmdumpen och LinkedIn inlägget hittar du här:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6403002158484156416 


1608.2018   
HL Display ställer ut Rotoshelf på en C&I Expo i Melbourne 15-16:e augusti. 


14.08.2018   
Här kommer lite skärmdumpar från LinkedIn. Den första hittade alias Sandaker på discord och jag har klippt in hans kommentar kring den:

"Hittade av en tillfällighet denna delning av det populära LinkedIn inlägget från CC Hellenic för några månader sedan. Han (James Brazier) som delade arbetar på CC Amatil (främst Pacific). De 43 kommentarerna och över 330 Gilla var idel positiva och ett inlägg/delning jag inte sett tidigare. Undrar hur många andra delningar ursprungsinlägget fick? Denna delning gav i alla fall spridning i Pacific/Asien. När jag läser kommentarerna så tänker jag inte OM det slår utan NÄR och HUR lång tid det tar att få branschen att ha detta som standard?!"

Inlägget i sin helhet hittar ni här:

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6403002158484156416


Den andra snubblade jag själv över och det är Aaron Bennett på EasyFill America  som postade den till en kille som var intern på Dominos Pizza. Dra era egna slutsatser av hans kommentar.  

Kort om Dominos: 

"Domino's Pizza currently has locations in 85 countries. It has its stores in 5,701 cities worldwide (2,900 international and 2,800 in the US). In 2016, Domino's opened its 1,000th store in India"


07.08.2018  
Ett litet företag som heter MHP Global och grundades 2017 med säte i Charleston, South Carolina postade ett inlägg på LinkedIn om Turnloader. En person som står som anställd har tidigare varit intern under 4 månader 2017 hos Oliver i EasyFill GmbH. En person med samma efternamn som denne har tidigare arbetat 8 år på Remis (energisnåla glasdörrar till multideck). Oliver på EF Tyskland har tidigare arbetat många år och byggt upp Remis globalt. En ny partner, om en liten sådan, till bland annat EasyFill. 

https://mph-global.com

 Vill också påminna om att skicka in frågor som ni vill att jag ska framföra till EasyFill inför rapporten som kommer den 30/8 så får EF en chans att svara på våra frågor.


30.07.2018
Clever Shelf Systems (Sydafrika) har varit på Frigair 2018 som de själva beskriver som "The largest heating, energy, ventilation, air conditioning & refrigeration exhibition in Africa". Nästa Frigair går av stapeln 2021

Clever Shelf Systems hemsida där du hittar ett bra galleri över alla EasyFills produkter:
https://cleverss.co.za/products.html

Här hittar du länken till skärmdumpen nedan:
https://www.refrigerationandaircon.co.za/index.php/news-events/frigair2018-expo-update/422-frigair-2018-official-exhibitor-review-hall5#C


27.08.2018 
HL Display har ställde den 14:e juni ut Rotoshelf med gott resultat. 

"Die Unterstützung der Mitarbeiter bei ihrer Arbeit am POS war wieder das große Thema. RotoShelf unser drehbares Regal, "Drehen-Nachfüllen- Drehen" ist neben unseren schon bekannten Lösungen bei Handel und Industrie auf sehr großes Interesse gestoßen"

Google translate till engelska: 

"The support of the employees in their work at the POS was again the big topic. RotoShelf our revolving shelf, Turn-Refill-Turn, has attracted a lot of interest from our well-known retail and industrial solutions"

https://www.regal.at/veranstaltungen/regal-veranstaltungen/branchentreff-2018/galerie-aussteller


26.08.2018

Idag postade VD Håkan Sjölander på sin Facebook att han hade ett möte vid fabriken i Slovakien med ett par representanter från ett kinesiskt företag det trots att han har semester. 

I Q3 rapporten 2017 skrev man följande:

"EasyFill hade under oktober månad besök i Sverige av en potentiell återförsäljare väl etablerat kontaktnät i Kina som via ett europeiskt företag med fabrik i Kina kan distribuera bolagets produkter på den kinesiska marknaden. Just nu pågår avtalsdiskussioner"

I Q1 rapporten för 2018 så skickades flera frågor från aktieägare in till Easyfill och en av dem handlade om den potentiella återförsäljaren i Kina.

"Har ni kommit vidare i diskussionerna kring den potentiella återförsäljaren i Kina?

Svar
Det är bestämt att starta efter sommaren
"

Man har även tidigare skrivit att Efficold gör vissa affärer i Kina samt att Exkal (som skräddarsyr en multideck för Turnloader) har fabrik i Kina. Det nedan hittar du i marknadsinformationen för feb 2017. 

"Efficold är en spansk tillverkare av kommersiella kylskåp som i koncernen omsätter ca 2,4 miljarder kronor. Från fabriken i Spanien levererar de till kunder över hela Europa samt även i vissa fall till Kina. 

"Exkal. Exkal grundades för 11 år sedan och de är en utmanare bland tillverkare av kyldiskar. Exkal omsätter idag ca 1 miljard kronor och räknas med kraftig tillväxt 2017, närmare 30%. De har idag fabriker i Spanien (två), Chile och Kina samt expansionsplaner i Indien, Mexiko och USA. Exkal är en av huvudleverantörerna till Carrefour i Europa

Det låter i mina öron som om Exkal är inblandade på något vis med de kinesiska kontakterna. 


20.08.2018
HL Display exponerar Rotoshelf på många länders sidor och nu senast på italienska HL. Det är även en hel del anställda på HL som delat ett LinkedIn inlägg om Rotoshelf nyligen. 

https://www.displayitalia.it/

och sektionen om Rotoshelf

https://www.displayitalia.it/innovazione/rotoshelf/


12.07.2018
HL Display har börjat sälja Efficold ML-900 kylskåp (det är ett skräddarsytt kylskåp för rotoshelf).

https://www.hl-display.com/en-GB/Catalogue/?system=PowerTrack%E2%84%A2&productfunction=Cooler&p=1


11.07.2018
HL Display postade idag ett inlägg på LinkedIn om den stora RotoShelf installationen i Finland. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6422759815105298432

Till er som missat det eller glömt bort det så kolla in det tidigare virala inlägget på LinkedIn som en anställd på Coca Cola gjorde för en dryg månad sedan. Över 330.000 views och 5778 likes. 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6402568851560689664/?commentUrn=urn%3Ali%3Acomment%3A(ugcPost%3A6402568474769575936%2C6403959140380659712


07.07.2018 
Lite nyhetstorka mitt i sommaren och Jens Nisu har gått på semester och åter i augusti så vi får väl se fram emot rapporten i slutet av augusti. 


Nedan är lite nya bilder från butiker runt om i Sverige där Kolmården har endast kylar med rotoshelf där några är den äldre modellen, SF Bio fortsätter få nya Cola Cola kylar levererade och nu senast SF Södermalm i Sthlm. Min lokala Coop i Västervik har nya kylskåp och så även Coop Stenby. Till sist ska Clever Shelf System ställa ut på mässa i Kapstaden inom kort.

28.06.2018

Håkan är på resa till fabriken i Slovakien där han ska möta upp ägaren till en av Europas största tillverkare av Multideck. Gissningsvis har det med skräddarsydda multideck för TurnLoader att göra. 


28.06.2018 
Fotbolls VM och att jag i dagarna blivit pappa för andra gången gör att bloggen kanske inte hinner uppdateras så snabbt som tidigare men jag har för ambition att fortfarande rapportera allt av intresse, högt som lågt. 


18.06.2018
Trenden är att allt fler länder tittar på det enorma matsvinn vi har här i väst. I Sverige kastar varje svensk ungefär 100 kilo mat och dryck varje år. I Frankrike har man redan infört förbud mot matsvinn och igår kunde vi läsa att Livsmedelsverket har en handlingsplan för ett halverat matsvinn i Sverige fram till 2030. Ytterligare ett argument för Easyfills hyllor.

Kortversionen: https://www.expressen.se/nyheter/sa-ska-svenskarnas-matsvinn-halveras/

Längre version: https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/matvanor-halsa-miljo/miljo/matsvinn/fler-gor-mer-handlingsplan-for-minskat-matsvinn_20180618.pdf


17.06.2018
Trevligt omdöme på LinkedIn från en kund som installerat TurnLoader. LinkedIn inlägget som gick viralt har nu stannat av i antalet views men det är fortfarande imponerande exponering. 

5,766 Likes, 365 Comments, 329,264 Views 329,264

Inlägget hittar du här: 

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6402568851560689664


16.06.2018
Trevligt att se att ICA Maxi i Häggvik har liknande lösning som ICA Maxi i Västerås, Kungsbacka och Haninge


11.06.2018

Här är en teknisk analys av EasyFill men den ska tas med en nypa salt då omsättningen i bolaget är på låga nivåer.

https://youtu.be/-AD_CO6ZvUE?t=8m16s


11.06.2018

VD Håkan Sjölander uppdaterade sin Facebook idag men följande: 

"Vilken trevlig vecka jag och mina arbetskamrater i EasyFill har framför oss när vi skall ha en vecka på fabriken i Nizna (Slovakien) tillsammans.

Deltagare från

Tre från USA, tre från Tyskland, två från Sydafrika, en från Norge fem från Sverige och fem från Slovakien.

Fast när klockan ringde 04.00 önskade jag att det inte var idag utbildningen började.

Nya produkter, uppdatering på existerande produkter och en massa glädje"

Gissningsvis nya varianter av TurnLoader.


06.06.2018

Clever Shelf Systems ställer ut på mässa i Sydafrika just nu och där visar man upp bland annat TurnLoader. På följande länk hittar ni en video på TurnLoader i ColdFront. Avsevärt mycket smidigare än multideck. 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=244446082776734&id=219907031897306

Länk till Clever Shelf Systems Facebook: 
https://www.facebook.com/clevershelfsystems2017/posts/1751073241648415

Länk till mässan:
https://www.frigairexpo.co.za/exhibitor-directory-details.php?id=259205.06.2018 

HL Display i Ukraina la upp en post på sin FB 1:a Juni.  Jag fick en rolig reaktion på en TurnLoader videon som jag postade till en av få kritiker på LinkedIn inlägget. Han tyckte man tappade för mycket yta i RotoShelf. Och till sist två "gräv" av alias Sandaker på discord:

"WPF Co verkar vara en del av Everest. En kylskåpstillverkare i Mellanöstern som EF talade med för ca 3år sedan (osäker på tiden) men som det blev tyst om, som många andra av EFs prospekts. Förra veckan delades dessa inlägg upp på WPFs FB -sida. Kanske som Håkan sagt tidigare, många är intresserade i början men mer för att vara beredda på när ev "tåget går", vågar bara inte vara först" - se skärmdump. 

Och 

"KW Beverege och de verkar vara en del av Anheuser. Dålig på öl som jag är kollade jag upp Anheuser och det var världens största bryggeri med nästan 20% av marknaden. I Usa nästan 50% (bl a Budweiser)". - skärmdump från LinkedIn inlägget.


04.06.2018

Clever Shelf Systems visar bland annat upp TurnLoader på en mässa i Johannesburg Syd Afrika 6-8:e Juni. I bås D21 har de sina grejer. 

Från marknadsuppdateringen i maj: 
"I början av juni ställer vi ut på en mässa i Johannesburg och tänker då visa TurnLoader i MultiDeck, ColdFront och som butikshylla"

https://www.frigairexpo.co.za/exhibitor-directory-details.php?id=2592


03.06.2018

Inlägget på LinkedIn har nu 5.558Likes, 351 Comments, och 314.755 Views  och på årsstämman sa man att man kontaktar de som kommenterat i personliga meddelanden samt svara öppet i tråden. Håkan sa i sin presentation att man fått nya kontakter från praktiskt taget hela världen. Det är många kommentarer från Coca Cola anställda och flera hyllar Coca Cola för att de alltid är så innovativa och först med saker och ting. 

Aaron Bennett på Marco Company / EasyFill America verkar ha fått en del nya och spännande kontakter och detta tack vare att Tommy Seger känner Marko Janicijevic som gjort inlägget sedan tidigare. Tommy träffade Marko den 23:e februari då han var på "sännande möte" i Zürich något som bloggen tidigare rapporterat om och Coca Cola var ett av de företagen vi spekulerade i att han då träffade. 

https://ch.coca-colahellenic.com/en/about-us/coca-cola-hbc-switzerland-at-a-glance/<br>

Nedan är också två skärmdumpar från LinkedIn där Aarron fiskar upp intresset från Coca Cola Liberty (New York). 

https://www.libertycoke.com/

Minst sagt spännande tider just nu. 


25.05.2018

Snöbollen rullar vidare på LinkedIn. 4,129 Likes, 271 Comments, 217,769 Views


23.05.2018

3,222 Likes, 222 Comments och 158,433 Views på LinkedIn posten. Anställda hos flera stora företag som kan ha intresse av EasyFills produkter har kommenterat i väldigt positiva ordalag. Bolagsstämma om mindre än en vecka också. Spännande tider helt enkelt.


22.05.2018

Håkan la igår upp två nya videos på hur EffiCold ML-900 fungerar. Samtidigt har inlägget på LinkedIn över 122.000 views, 193 kommentarer och 2700 likes. Roligt att se Aaron Bennet (Marco Company/Easyfill America) börja bearbeta potentiella kunder i USA. 


17.05.2018   
Spana in det här inlägget på LinkedIn. Läs kommentarerna och se hur mycket uppmärksamhet det har fått. Vore fint att få samma genomslag som Frigoglass Coca Cola kylskåp har fått i Sverige även i övriga Europa och världen. 

Edit 21.05.2018. Över 2100 likes, 160 kommentarer och över 85.000 views på filmen.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6402568851560689664/


06.05.2018  

VD Håkan Sjölander reser i början av veckan till Pamplona i Spanien för möte och sedan vidare till Krakow i Polen och avslutar sin turné vid fabriken i Slovakien. Mötet i Pamplona är med Exkal som man skrev följande om i den nyligen släppta marknadsinformationen från maj månad.

"Exkal tillverkar sedan 10 år MultiDeck i Spanien. Bolaget har på dessa tio år blivit en av Europas största tillverkare. Företaget är privatägt och ägarna (far och son) har visat stort intresse för TurnLoader och nu vill man ta fram en MultiDeck som är skräddarsydd för EasyFill och sälja i hela världen. Måndagen den 7/5 kommer avstamp att ske i Pamplona, Spanien. Ett projekt som detta tar tid men potentialen är väldigt stor"

Från Q1 2017 då man skrev avtal med Exkal: 

"Avtal skrevs med det spanska bolaget Exkal, internationell tillverkare av kyldiskar, samt österrikiska kyldisktillverkaren Hauser som är stor på den tyska marknaden. Hauser visade som första kyldisktillverkare upp en kyldisk specifikt anpassad till RotoShelf och man upplevde mycket stort intresse för kyl- och hyllsystem under EuroShop"

Med tanke på det intresse som Efficold fått med sina kylskåp ML-900 och ML-700 så är det nog ett smart drag av Exkal. Sedan vill vi se flera tillverkare gå samma väg som Efficold och Exkal.


02.05.2018 

NCS har RotoShelf och kylar från Efficold i sitt sortiment. 

"NCS har ett stort sortiment av kylskåp med glasdörr i olika storlekar och vi hjälper er hitta bästa möjliga lösning för era kylda varor. Några exempel på modeller är små bänkkylar, slimkylar och underbänk-/backbarkylar. Större standardmodeller med en dörr eller två-tre dörrar finns med standardhyllor och med roto/easyfillhyllor för ergonomisk påfyllning med fifofunktion (first in, first out)".

https://www.go-ncs.se/kylar-med-glasdorr/23.04.2018

HL Display lägger till kylsåp i sin produktportfölj i GB. Måtten på hemsidan stämmer på millimetern överens med Efficold ML-900. Sedan tidigare har EasyFill flaggat för att deras återförsäljare även ska börja sälja Efficolds sortiment. 

https://www.hl-display.com/en-GB/Catalogue/397569.aspx<br>

Jämför måtten på HL:s hemsida med måtten på EffiCold ML-900 nedan. 

Här är övriga produkter från EasyFill hos HL Display i GB

https://www.hl-display.com/en-GB/Catalogue/?nodeString=395098&p=1<br>


12.04.2018
Clever Shelf Systems i Sydafrika ställer ut på Spar Trade Show. Tidigare har man gjort flera installationer i olika Sparbutiker och man har även tidigare besökt mässan som du kan se i tidigare blogginlägg. Man har även avtal med Spar som har 850 butiker i Sydafrika.  

Här är en länk till Clever Shelf Systems FB sida som visar bilder från mässan:

https://www.facebook.com/clevershelfsystems2017/videos/1693896570699416/


12.04.2018

Jag har uppdaterat "Easyfill på stan" med alla de installationer som MF Systemer AS genomfört i Norge. Tanken är att jag ska lägga upp även andra installationer. 

https://www.intressebloggen.se/produkter/


11.04.2018
Omnämnande i Tysk media översatt i Google translate och Andreas som omnämns i texten arbetar i EasyFill GmbH: 

"När man väljer en enhet glöms det ofta att mycket energi går förlorad när man fyller på hyllorna. Det beror på att produkter med ett yngre bäst före datum måste flyttas framåt för att bygga de nya varorna bakom. Detta kräver en lång hållning av dörrarna. Det svenska företaget EasyFill löser detta med sin RotoShelf (se bilden nedan till vänster), som kan användas för drycker och olika mejeriprodukter. Enligt försäljningen av Andreas Kwiecien i Tyskland är konvertering av kylskåpshyllor till RotoShelf hyllsystem inte något problem. Den alltid fulla fronten (produkterna glider) leder till försäljningsökningar. Dessutom är antalet kopior betydligt lägre på grund av systemets inneboende första in / första ut-princip" 

https://docplayer.org/73290609-Titel-cooler-anbieten.html<br>


11.04.2018
Nedan är en kort teknisk analys av EasyFills aktie. Bör tas med en nypa salt då omsättningen i EasyFill är väldigt låg. 


08.04.2018
HL Display har lagt upp en ny film på om RotoShelf på Youtube. Ser snyggt ut och det har även uppdaterat bilderna och utbudet på sin hemsida. 


05.04.2018
En ny video som visar nya produkten TurnLoader i en butik i Köln har precis kommit ut.27.03.2018
CSS i Sydafrika har uppdaterat sitt galleri - snyggt!

https://cleverss.co.za/products.html


Detsamma har HL Display gjort. Flera fina och säljande bilder.

https://www.hl-display.com/en-GB/Retail-offer/Innovation/Feeding-systems/rotating-shelf/25.03.2018
Håkan Sjölander och James Gray har varit i USA hos Marco Company och i samma veva dök Efficold ML 700 upp på EasyFills hemsida. I senaste kvartalsrapporten skrev EasyFill följande angående ML 700:

"7-Eleven - they want our MaxLoad 700 coolers as soon as they become available. A potential to move hundreds of these units very quickly towards their 9,700 stores in USA"

Här finns ett inlägg på bloggen då EasyFill presenterade storebror ML 900 i USA även den med TopSlider.


25.03.2018
Otillåten handel i EasyFill - 1st aktie i EasyFill köpt som höjde stängningskursen med 18% ger 70.000kr i strafföreläggande. Extra surt måste det vara då den som gjorde affären hade 12.000st aktier i EasyFill vilket motsvarar ungefär strafföreläggande hen fick.

Se bifogade filen.  


22.03.2018
I Sydafrika har Africa's No1 Shisanyama Bar & Grill Busy Corner Imbizo Shisanyama har installerat Efficold ML 900 in sin bar och snyggt blev det. Jämför den här kylen med den nedan, Frigoglass storsäljare iCOOL-900L, så har den från Efficold en hylla extra (50cl Euro standard) vilket gör att kylen kan förvara 20% mer än sina konkurrenter då ML 900 (90cm) i dagsläget är den enda kylen byggd för RotoShelf. Efficold kommer även släppa en 70cm och en 60cm kyl även de skräddarsydda för RotoShelf.


22.03.2018
Frigoglass ICOOL-900L börjar synas på fler och fler ställen runt om i Sverige och den ser riktigt bra ut. I dragningen hos Pro Hearings i November 2017 sa Jens Nisu att kylar med RotoShelf börjat dyka upp runt om i Europa. Det är bara att hoppas att EasyFill lyckas få samma genomslag för RotoShelf i Europa som man har fått i Sverige och när kunderna får uppleva fördelarna med RotoShelf så är det nog bara en tidsfråga innan så är fallet.

Det vore även konstigt om inte fler kylskåpstillverkare kommer med skräddarsydda kylar för RotoShelf. Varför köpa en ICOOL-900L när en Efficold ML 900 tar ytterligare ett hyllplan?

Lund

Som jämförelse lägger jag upp några bilder på gamla kylen och det är en klar förbättring.


22.03.2018
VD Håkan Sjölander och James Gray reser idag (2018-03-21) till Fort Worth Texas där Marco Company har sitt huvudkontor. Det finns en hel del projekt på gång där borta som du kan läsa mer om här.


22.03.2018
Ytterligare en kund som är nöjd och rekommenderar CSS i Sydafrika och EasyFills produkter. Läs vilken ökning av försäljning som de har haft jämfört med tidigare hyllor. Rand är alltså valutan i Sydafrika.

Här hittar du ett gammalt blogginlägg om installationen hos den kunden.