Första kylskåpen har landat i Sydafrika

02.02.2018

Den 7:e december informerade Clever Shelf Systems i Sydafrika att man kunde förboka Efficold ML-900 kylskåp för leverans i slutet av januari 2018. Den första leveransen har nu dykt upp. Okänt hur många kylskåp det är.

I Sverige säljer EasyFill ungefär 5000st kylskåp årligen. Nu har man tänkt att börja sälja Efficolds skräddarsydda kylskåp för RotoShelf  i USA, Australien, Norge, Belgien, Irland och Sydafrika. Detta är ett steg i det som EasyFill skrev i Q2 rapporten 2017: 

"Efficold är ett spanskt företag som tillverkar läskedryckskylskåp och tillsammans med dem har EasyFill utvecklat tre kylskåpsmodeller i fullhöjd = 2 meter. Tre modeller i samma höjd kommer introduceras på marknaden 60cm, 70cm och 90 cm. EasyFills VD Håkan Sjölander och Efficolds VD Manuel Pastor tillsammans med försäljningscheferna i respektive bolag hade på tisdagen v. 35 ett möte i Bryssel där planerna för en total lansering runt om i världen gicks igenom. På mötet informerade Efficold om att man levererat den första Efficold kylen med RotoShelf till ett stort bryggeri och att man skickat offert på 300st enheter med leverans omgående om offerten antas. Denna första leverans är en testorder och fler order är redan planerade för denna kund. · Den stora skillnaden med dessa kylskåp i jämförelse med andra kylskåpsmodeller är att dessa kylskåp är skräddarsydda för RotoShelf och har sex hyllor i stället för andra modeller som har fem hyllor, det som möjliggör sex hyllor är att ljusskylten sitter på dörren istället för över dörren, kapaciteten med sex hyllor är stor och vi förlorar i princip inga antal flaskor i jämförelse med standardhyllor i en kyl med fem hyllor.

 · Efficold är en fullsortimenttillverkare av kommersiella kylskåp och hela deras produktrange inklusive de tre specialtillverkade skåpen för RotoShelf kommer att lanseras i samtliga EasyFill bolag men också tillsammans med våra partners i USA, Australien, Norge, Belgien, Irland, Syd Afrika o.s.v

Samarbetet med Efficold fördjupades och resulterade i de första beställningarna och ett utvecklingsprojekt för att ta fram totalt tre olika kylskåpsmodeller för RotoShelf initierades. 

Att Efficold från Spanien har utvecklat tre kylskåpsmodeller skräddarsydda för RotoShelf är ytterst spännande. Dessa tre RotoShelf kylskåp kommer lanseras i stora delar av världen dels av Efficold själva, dels av EasyFill och EasyFills partners. Från dag ett med RotoShelf har min högsta önskan varit att någon tillverkare av läskedrykskylskåp skulle utveckla sina produkter skräddarsydda för EasyFill och nu har det hänt och jag tror detta kommer att göra så fler tillverkare tvingas göra detsamma.

Min uppfattning är att med Efficolds skräddarsydda RotoShelf kylskåp på marknaden kommer RotoShelf att bli det självspelande piano jag trott på. 

Och i nyhetsbrevet för november 2017 skrev man följande: 

"Microsoft - I had a call with our buyers at Microsoft during NACS to discuss a potential upcoming rollout across 500 locations (1000 coolers) for RotoShelf. I presented more info on MaxLoad as well. They are getting me details on the case models in their locations for us to start next steps of a rollout option.

MaxLoad coolers - They are interested in 3 MaxLoad coolers to test in an upcoming store with potential for more. We have a follow up meeting tomorrow to discuss options for this & getting a PO
"

Det är bara att hoppas att den försäljningen går via EasyFill America. 

Länk till Clever Shelf Systems Facebooksida. 

https://www.facebook.com/clevershelfsystems2017/