Söker försäljningschef släpvagnar

25.10.2017

För er som har missat det och kliar er lite i huvudet över att ett hyllföretag söker en försäljningschef för släpvagnar så kan jag berätta att det finns en naturlig orsak till det. Men först, är du intresserade av tjänsten som försäljningschef så hittar du mer information här

När EasyFill förvärvade Ebeco AS tidigare i år så var det inte bara en konkurrent och en modern fabrik i Slovakien man förvärvade utan ett innovationsbolag med flera områden en endast hyllösningar. Ebeco har tillverkat vagnar till Coca Cola och Carlsberg under flera år (se bild nedan) och då man hade outnyttjad kapacitet i fabriken och steget till att börja tillverka släpvagnar. Man tog fram den innovativa Walltrailer men insåg att man behövde volym för att få ner priserna så då tog fram flera olika typer av släpvagnar. I Norge som är hemmamarknaden för släpvagnar så har man gått från plats 150+ när man startade 2011 till 3:e plats under 2016. I Slovakien där det finns 60-70 konkurrenter har man på tre år gått upp till 3:e plats även där. För dig som har tid över så rekommenderar jag dig att se följande video som är från EasyFills årsstämma och 2h och 11 minuter in i den kan du se en presentation av Ebeco inför samgåendet med EasyFill där de berättar om sin verksamhet. 

I Q2 rapporten för 2017 kan vi läsa följande: 

"Försäljningen av Ebeco släpvagnar i Europa ökade med 15% under perioden och under sommaren smyglanserades försäljning av släpvagnar i Sverige via nätet och en hemsida som bygger på befintligt material är lanserad; www.scantrailer.se.

Släpvagnsförsäljning kommer att ske i ett separat bolag med egen organisation men kommer ingå i EasyFill koncernen.

Under perioden har förhandlingar påbörjats med stora återförsäljare i Spanien och Frankrike. Dessa distributionsavtal förväntas slutförhandlas inom kort och försäljning påbörjas under första kvartalet 2018."

Här är en länk till den svenska sidan för försäljningen.

https://www.scantrailer.se/