Ebeco AS

13.09.2018

I mars 2017 stod det klart att Easyfill förvärvade Norska konkurrenten Ebeco AS. Vad en del aktieägare känner till var att Ebeco AS hade tänkt att börsnotera sig under våren 2017. Här är en video från en dragning som hölls i oktober 2016 i samband med att de ville ta in 22 miljoner kronor och börsnoteras. Den innehåller en hel del intressant information om Ebeco. I videon säger man bland annat:

Ebeco spår en omsättning på 80 miljoner för 2017, omsättning på 275 miljoner för 2018, en omsättning på 390 miljoner för 2019 och en omsättning på 1,5 miljarder 2022. Hur skulle då detta uppnås? Man talar varmt om sina relationer med Coca Cola och nämner hur lyriska Coca Cola blivit av deras lösning med hängande flaskor. Coca Cola har 30 miljoner kylskåp globalt och att dessa har en livscykel på i snitt 6 år. Det innebär att det i snitt byts ut 5 miljoner Coca Cola kylskåp årligen. Man säger vidare i videon att Coca Cola redan har beställt 500.000st hyllor till 10.000 kylskåp i Norge. Det framgår också att Coca Cola Irland och Coca Cola Island har bestämt att de ska ha den här inredningen 2017...

Vad jag vet har vi inte hört något mer av det här än det som sägs i de två senaste rapporterna. I Q2 rapporten:

Vad är status på projektet med Coca Cola i Norge?

- Fortfarande är inget beslut taget och bollen ligger hos Coca Cola

I Q1 rapporten:

Den potentiella ordern om tio miljoner kronor för TopSlider till Coca Cola i Norge som Ebeco tog med sig in i samgåendet?

Svar:

Marknadstester pågår fortfarande och samtliga inblandade parter ska känna sig trygga med den nya lösningen innan nästa steg tas.

Oerhört tråkigt att det inte har lossnat med Coca Cola i Norge ännu men glädjande att se att Frigoglasskylskåpen iCool med Rotoshelf numera dykt upp i Norge och Paris. I Sverige är det ju redan en dominerande när det gäller kylskåp från Coca Cola. Att Coca Cola byter ut 5 miljoner kylskåp per år visar ju på en viss potential. Skulle EasyFill ta 10% av den marknaden så blir det stora pengar. 100kr i vinst per hylla och 5 hyllor per kylskåp.

Nedan hittar du en intressant länk till Ebeco AS historia:

https://www.tilhengerfabrikken.no/historie/Och här nedan hittar du en video till den dragning jag just pratade om och det är svårt att hålla sig för skratt när man hör en omsättning på 275 miljoner för 2018 enbart för Ebeco. Saker tar tid har vi Easyfillägare fått lära oss...