PM - TurnLoader till Carrefour! 

16.05.2019

16.05.2019
Nu är första installationen av Turnloader hos Carrefour klar. Easyfill släppte information om det den 16:e maj. Orginal PM om den här affären hittar du längre ner i det här inlägget. 

"I tidigare pressmeddelande och nyhetsbrev har EasyFill informerat att bolaget skall installera TurnLoader för test i 10st Carrefour butiker i Belgien. Installationerna skulle enligt ursprungsplaner ske i februari/mars 2019 men på grund av problem med glasdörrarna på kyldiskarna sköts installationerna upp till maj 2019.

Den först butiken installerades den 14 maj av bolagets belgiska återförsäljare, D'Heldt som även kommer att installera i de övriga butikerna. Kyldiskarnas längd är olika i butikerna så två eller tre sektioner av produkten TurnLoader MD 1250/450 kommer installeras i butikerna.

Att EasyFill nu installerar produkter i Carrefour ger oanade möjligheter eftersom Groupe Carrefour är Frankrikes största börsnoterade bolag inom detaljhandeln, och världens näst största butikskedja efter amerikanska Wal-Mart. Carrefour har omkring 500 000 anställda och en omsättning på uppemot 1 000 miljarder kronor. Företaget är världens näst största detaljhandelsföretag efter Wal-Mart. Det är Frankrikes största arbetsgivare och den sjunde största i världen. Carrefour finns framför allt i Europa men även i Sydamerika, Stillahavsområdet och i Asien. Carrefour är en av de ledande livsmedelskedjorna i Folkrepubliken Kina.

Den aktuella leveransen till de tio belgiska Carrefour butikerna säljs för ca 250 000 inklusive installationskostnad men normal marginal för EasyFill. De tester som görs i Carrefour Belgien är förankrade i på bolagets huvudkontor i Paris.

Hur lång tid är en test Normalt är en testperiod 3-4 månader men det kan variera lite beroende på när i tiden testen sker. Tar EasyFill betalt för testinstallationer? EasyFill tar alltid betalt med normal marginal för de produkter bolaget levererar till tester.

De som ibland kan rabatteras är installationskostnaden, dock kan vi för att komma i hos en butik/butikskedja erbjuda oss att återta produkten om inte utfallet blir det önskade. Vän av ordning kan då fråga om vi någon gång fått återställt en installation och svaret på den frågan är ja det har hänt någon gång men de gånger det hänt beror det på att införsäljningen eller uppföljningen i butiken inte skötts på rätt sätt. Carrefour har också för test beställt installationer av TurnLoader Ambient (hyllsystem för torra varor), mer information om detta
kommer inom kort.

Årsstämma i Sollentuna den 28 Maj klockan 17.00"


EASYFILLHAR FÅTT HYLLSYSTEMORDER AV FRANSKA CARREFOUR (Direkt)

2018-12-10 09:53

STOCKHOLM (Direkt) Easyfill fick i fredags en order från franska matbutikskedjan Carrefour som har cirka 12.300 butiker runt om i världen.

Ordern avser hyllsystemet Turnloader till ett värde på cirka 500.000 kronor.

"Dessa Turnloader kommer att installeras i Multideck (kyldiskar) i 10 butiker vilket innebär att ordervärdet i varje enskild butik inte är stort men vi får då 10 platser som kommer att skapa ytterligare försäljning. Installationen är för dryck men Easyfills målsättning med TurnLoader är att leverera för alla produktgrupper i en butik", skriver vd Håkan Sjölander i ett pressmeddelande.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2018/12/10/easyfill-easyfill-ab-publ-carrefour-order.html

VD kommentar Normalt informerar EasyFill inte om enskilda ordrar till olika butikskedjor men att få en order till ett ordervärde på 500 000 sek på TurnLoader som vi lanserade våren 2018 av Carrefour som är Europas största och världens näst största butikskedja känns lite som en seger och ger oss en fantastik referenskund. 


Dessa TurnLoader kommer att installeras i Multideck (kyldiskar) i 10 butiker vilket innebär att ordervärdet i varje enskild butik inte är stort men vi får då 10 platser som kommer att skapa ytterligare försäljning. Installationen är för dryck men EasyFills målsättning med TurnLoader är att leverera för alla produktgrupper i en butik.

Som jag skrev i VD ordet i vår bokslutskommuniké gällande Q3 2018 så förändrar vi EasyFill från att ha varit ett utvecklingsföretag till ett försäljningsföretag, läs gärna om det i vår Q3 rapport på nedanstående länk:
 

https://spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter//nyhets-artikel?id=48109¨

På nedanstående länk kan du se en film om TurnLoader: 

https://spotlightstockmarket.com/sv/bolag/irabout?InstrumentId=XSAT01000532

Carrefour har vi fått lära oss tidigare att det är toppstyrt. De tar fram en modell som de sedan implementerar i samtliga av sina nya och renoverade butiker. Notera att det är TurnLoader för multideck. Vi vet också att Exkal kommer lansera en multideck skräddarsydd för TurnLoader i Q1 2019.

Tidigare har Carrefour testat både rotoshelf och swingout.

https://www.intressebloggen.se/l/carrefour-gor-testinstallation-av-swingout/

https://www.intressebloggen.se/l/carrefour-installerar-rotoshelf-i-45-butiker/

Swingout ersätts som tidigare rapporterats av Turnloader ambient.