ColdFront

ColdFront är en kostnadseffektiv ersättare till den traditionella multidecksystemet för kylvaror. Då ColdFront är utrustat med dörrar innebär det lägre energiförbrukning, det har också first-in first-out (fifo) principen som leder till minskat svinn, dina varor är alltid frontade vilket leder till ökad försäljning. Sist men inte helt oviktigt, det ser riktigt bra ut.  ColdFront kan utrustas både med RotoShelf och med Swingout. 

2017-05-11 Lanserades Coldfront på Tankstelle & Mittlestand i Münster Tyskland.  

2017-08-31 I kvartalsrapporten skriver EasyFill följande: 

"Under augusti har ColdFront med SwingOut installerats i en Shell bensinmack i Tyskland. RotoShelf lösningen tillverkas av EasyFill själva medan väggpaneler, dörrar och kylutrustning tillverkas av underleverantörer men all leverans sker EasyFills varumärke. ColdFront kan nu erbjudas med både RotoShelf och SwingOut beroende på butikens layout. EasyFill kan nu på allvar erbjuda ett alternativ till traditionella kyldiskar då avtal finns med leverantör av isolerade paneler, dörrar samt kylenheter i olika storlekar, intresset från Shell är stort och om testen utfaller till belåtenhet kommer leveranser att ske i flera länder World Wide"

Och i följande stycke också från kvartalsrapporten så kan det inte vara något annat än Walmart som menas. 

"EasyFills amerikanska delägda bolag, EasyFill America, har nu verkat på USA marknaden strax över ett år, under det året har flera mycket bra kontakter med EasyFills produkter etablerats och flera tester är på gång hos flera olika butikskedjor.

  • En av testerna som sker just nu gäller ColdFront där den kompletta produkten (kylrumsväggar, kylanläggning, glasdörrar och SwingOut) levererats av bolaget. Testen sker hos världens störst livsmedelskedja. Butikskedjan som har 12 000 butiker har uttryckt sitt gillande och om testresultaten visar den försäljningsökning och hanteringsminskning efter testperioden kommer leveranser att ske fortlöpande"

Mer om ColdFront hittar du på EasyFills hemsida och nedan har du två bilder på ColdFront. Den vänstra med RotoShelf och den högra med Swingout. 


Easyfills norska leverantör, MF Systemer AS, postade två bilder på en ColdFront/RotoShelf installation från Bunnpris i Aure. ColdFront är alltså en platsbyggd kyl med många fördelar. Bilderna är lånade från MF Systemer AS Facebooksida som du hittar här och Bunnpris Aures hemsida hittar du här.